Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Πάνω από δύο μήνες θα χρειαστεί για να αποφασιστεί το αίτημα ασύλου των «8»

Ελλάδα

Δυο με τρείς μήνες θα πάρει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη τέσσερις ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και την έκδοση των οποίων ζητά η Άγκυρα.

Αυτό αναφέρει τηλεγράφημα του France24 επικαλούμενο πηγές από την υπηρεσία ασύλου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο των «8» Σταυρούλα Τομαρά την Παρασκευή εξετάστηκε το αίτημα ασύλου του ενός εκ των οχτώ, του Feridun Coban ενώ τα αιτήματα των άλλων επτά θα συζητηθούν από τη Δευτέρα.

Από την υπηρεσία ασύλου είπαν στο France24 ότι «θα ακολουθηθεί μια κανονική διαδικασία» παρά την πίεση που ασκεί η Τουρκία για έκδοση των οχτώ στρατιωτικών.

Η κυρία Τομάρα υποστήριξε ότι σε περίπτωση έκδοση των «8» θα τεθεί σε κίνδυνο «η ασφάλεια και η ζωή τους καθώς και των οικογενειών τους».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών αποτέλεσε ένα απο τα ζητήματα για τα οποία μίλησαν την Πέμπτη ο Αλεξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δράμα: Συνελήφθησαν τρεις αρχαιοκάπηλοι – Εντοπίστηκαν 60 αρχαία νομίσματα και ένα κόσμημα

Τρεις αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Δράμα, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πολλά αρχαία νομίσματα ενώ οι αρχές αναζητούν τα σημεία που έκαναν τις λαθρανασκαφές. Oι τρεις άνδρε...

Συναγερμός στο Γαλάτσι με την εξαφάνιση 13χρονου

Ένα αγόρι 13 ετών εξαφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου (21/9) από το Γαλάτσι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τ...

Τρίκαλα: Νεκρός 51χρονος που έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων με το αυτοκίνητό του

Τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Ροπωτό του δήμου Πύλης Τρικάλων, στον οικισμό του χωριού, περνώντας τη γυρτή εκκλησία. Ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυ...

Φόρτωση άρθρων...