Ακόμη 1.225 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 12 έως και 25 Αυγούστου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού, όπου και διαπιστώθηκαν 340 παραβάσεις από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Παράλληλα, ο Εισαγγελέας Κυκλάδων κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου προχώρησε σε 11 νέες συλλήψεις στη Νάξο για διαπιστωθείσες παραβάσεις που αφορούσαν στην κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα.
Οι έλεγχοι αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 2.230 ελέγχους που διενεργήθηκαν το διάστημα 21 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου, όπου και διαπιστώθηκαν 749 παραβάσεις.
Σημειώνεται ότι το διάστημα 21 Ιουλίου – 25 Αυγούστου ο συνολικός αριθμός των ελέγχων ανέρχεται σε 3.455 και ο συνολικός αριθμός των παραβάσεων σε 1.081.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ύστερα από κινητοποίηση του συνόλου των στελεχών των Κτηματικών Υπηρεσιών, με ανάκληση των θερινών αδειών και μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες που είχαν ελλείψεις προσωπικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα επιθεωρήσεις στο μέγιστο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων.
Ο απολογισμός των ελέγχων
Στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας για ένταση των ελέγχων στις παραλίες σε όλη τη χώρα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός περιλαμβάνει τα εξής:
– Στο διάστημα 12-25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.225 επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε 41 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 168 επιχειρήσεις στην Πιερία, 123 στην Κρήτη και 71 έλεγχοι και επανέλεγχοι σε επιχειρήσεις στη Νάξο όπου ο Εισαγγελέας Κυκλάδων κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου προχώρησε σε 11 συλλήψεις για διαπιστωθείσες παραβάσεις που αφορούσαν στην κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση της αδείας και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα μέσω τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5μ. από την ακτογραμμή.
– Συνολικά κατά το παραπάνω διάστημα, από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 340 παραβάσεις.
– Οι ποινές που επιβάλλονται– ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης – από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες περιλαμβάνουν: πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών, έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.
Οπως αναφέρει το υπουργείο, οι αυτοψίες σε όλη τη χώρα και ιδίως στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο προκειμένου, όπως έχει επισημάνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Στη μάχη της κατάσβεσης στη Δαδιά το θηριώδες πυροσβεστικό Jumbo Track Multi
Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος για νέες ταυτότητες: «Αυτά που λέγονται για τσιπάκια είναι αστεία πράγματα»
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις