Πέμπτη
10 Οκτωβρίου 2024

Παραμένουν τα δις ισόβια στον καθηγητή που δολοφόνησε με αρσενικό την σύζυγό του και την γιαγιά της

Δεν άλλαξε η ποινή για τον καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δολοφόνησε με αρσενικό την σύζυγό του και την γιαγιά της το 2013. Ο καθηγητής που κρατείτο στις φυλακές Λάρισας έχοντας καταδικαστεί πρωτόδικα σε δις ισόβια από το 2017, είχε ασκήσει έφεση.

Η έφεση εκδικάστηκε το 2022 χωρίς να καταφέρει να αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό στο πρόσωπο του προκειμένου να μειωθεί η ποινή του. Ο καθηγητής του ΑΠΘ άσκησε αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Αρείου Πάγου, επικαλούμενος νομικές ασάφειες της απόφασης όμως το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση είναι αιτιολογημένη και ορθώς εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του νόμου περί ανθρωποκτονίας και ελαφρυντικών. 

Ο καθηγητής με την έκδοση της απόφασης του δευτεροβαθμίου δικαστηρίου είχε πει ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Ο βασικός ισχυρισμός του στην απολογία του ήταν τόσο η σύζυγος του όσο και η γιαγιά της πέθαναν από το αρσενικό που εντοπίζεται στην παροχή του νερού στην εξοχική κατοικία της οικογένειας στη Χαλκιδική. 

Ακόμα, είχε υποστηρίξει ότι δεν είχαν δηλητηριαστεί από αρσενικό αλλά κάδμιο και είχε επιχειρήσει να ενοχοποιήσει άλλα μέλη της οικογένειας.

Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας ήταν να απαλλαγεί από την ύπαρξη της γυναίκας του, η οποία τον παρεμπόδιζε από το να συνάψει σχέση με Γεωργιανή φοιτήτρια του με την οποία απέκτησε παιδί. Η φοιτήτρια παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας.

Το ιστορικό

Τον Μάρτιο του 2015 έγινε γνωστό ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έπειτα από έρευνα για τον θάνατο δύο γυναικών. 

Οι γυναίκες ήταν η 86χρονη γιαγιά και η 34χρονη εγγονή της, μητέρα ενός μικρού παιδιού. Οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ημερών. Η 86χρονη πέθανε στις 19 Αυγούστου 2013, ενώ στις 23 Αυγούστου ακολούθησε η εγγονή της, μετά από μακρά νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Η 34χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουλίου 2013 με συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολία στη βάδιση. Στις 29 Ιουλίου μπήκε στην Εντατική, όπου παρέμεινε για επτά ημέρες.

Αν και η κατάσταση της υγείας της φαινόταν να βελτιώνεται, στις 12 Αυγούστου ξαναπαρουσίασε συμπτώματα διάρροιας και η υγεία της επιδεινώθηκε. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στις 23 Αυγούστου από πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Η γιαγιά της εμφάνισε στις 11 Αυγούστου 2013 διάρροια και εμετούς, τα οποία προσπάθησε αρχικά να αντιμετωπίσει μόνη της.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε στις 17 Αυγούστου, και την επόμενη μέρα εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, όπου κατέληξε στις 19 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 34χρονης, οι εξετάσεις έδειξαν τοξικά επίπεδα καδμίου στον οργανισμό της. 

Ωστόσο, μετά από εντολή για εκταφή των σορών των δύο γυναικών τον Νοέμβριο του 2013, ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα αρσενικού.

Οι νέες εξετάσεις σε δείγματα αίματος και ούρων επιβεβαίωσαν την ύπαρξη αρσενικού, ειδικά μετά την έξοδό της από τη ΜΕΘ, όπου η κατάσταση της υγείας της είχε παρουσιάσει ύφεση λόγω της απαγόρευσης εξωτερικής τροφής. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ήταν πέντε ώρες νεκρός στην πισίνα - Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Ο 31χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Τρίτης στ...

Φόρτωση άρθρων...