Τρίτη
08 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ποιος ευθύνεται για το νέο φιάσκο του ΟΠΕΚΕΠΕ;»

Ελλάδα

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής οι βουλευτές Μανόλη Χνάρης και Χριστίνα Σταρακά, που είναι υπεύθυνοι Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η κυβερνητική ανεπάρκεια στη διαχείριση απλών διοικητικών πράξεων, οι αστοχίες, οι λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές και παρεμβάσεις, έχουν προκαλέσει ανασφάλεια στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.

Μόλις πριν λίγες ημέρες τεράστια αναστάτωση προκάλεσαν στους αγρότες, τα χιλιάδες ειδοποιητήρια που αιφνιδιαστικά στάλθηκαν για την επιστροφή χρηματικών ποσών άμεσων ενισχύσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συγκεκριμένα από τις 2 Οκτωβρίου 2024 ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά από 196.083 δικαιούχους Ενιαίας Ενίσχυσης την άμεση επιστροφή ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, χρηματικών ποσών που αφορούν μέρος των ενισχύσεων που δόθηκαν για το έτος αιτήσεων ΟΣΔΕ 2022.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ: «το σφάλμα προέκυψε από την εκ παραδρομής χρησιμοποίηση γραμμής δικαιωμάτων έτους 2021 αντί της ορθής έτους 2022, σε συγκεκριμένο διασταυρωτικό έλεγχο που οδήγησε σε εσφαλμένη πληρωμή τον Ιούλιο του 2023».

Ως ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωση μας από τις 04/07/2024 είχαμε επισημάνει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εντόπιζε οριζόντιο σφάλμα στη διαδικασία υπολογισμού πληρωμών των αγροτικών ενισχύσεων αρχικής εκτίμησης 63.035.249 ευρώ, το οποίο ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με δικούς του υπολογισμούς προσδιόρισε σε 50.755.440 ευρώ», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

«Σε κάθε περίπτωση, αντί η κυβέρνηση να παρέμβει και να προστατέψει το αγροτικό εισόδημα που καθημερινά βάλλεται από το υψηλό κόστος παραγωγής, μετακυλά το κόστος των δικών της λαθών στους αγρότες.

Συνεπώς, πρέπει άμεσα να μας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ποιος ευθύνεται για το νέο αυτό φιάσκο.

Για μας στο ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της πολιτικής μας παραμένει αδιαπραγμάτευτα, η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, η προστασία της ποιότητας ζωής της υπαίθρου και της αγροτικής  παραγωγής. Πολιτικές όπως αυτές, που οδηγούν στην απαξίωση των αγροτών θα μας βρουν σθεναρά αντίθετους», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Νεκρός από μαχαιριές 28χρονος – Παραδόθηκαν δύο αδέρφια (βίντεο ντοκουμέντο)

Θύματα κακοποίησης από τον 28χρονο που έπεσε νεκρός αργά το βράδυ της Δευτέρας (07.10.2024) στην Κυψέλη, ισχυρίστηκαν πως είχαν πέσει τα δυο αδέλφια και καθ’ ομολογίαν δράστες της ...

Η υπογεννητικότητα «μικραίνει» την Ελλάδα – Τα απογοητευτικά στοιχεία για το μέλλον

Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται «σταθερά και με συνέπεια» τα τελευταία χρόνια και η υπογεννητικότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας στο μέλλον.Η ...

Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του παιχνιδιού και τον μηχανικό

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου από τη Βέροια, σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ιδιοκτή...

Φόρτωση άρθρων...