Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτιά στην Πάτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία του «Καραμανδάνειου»

Ελλάδα

Την αναστολή λειτουργίας του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων αποφάσισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μετά από την μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Πάτρα, καθώς προέκυψαν κάποια ζητήματα σε υποδομές του κτιρίου.

«Απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για αναστολή λειτουργίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Αύριο θα είναι σίγουρα κλειστό. Όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Γιάννη Καρβέλη και στην οποία συμμετείχε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστας Πελετίδης, μέλη του ΔΣ, προϊστάμενοι ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, έχουν προκύψει κάποια ζητήματα σε υποδομές του κτιρίου. Αύριο ο εργολάβος θα κληθεί να εκτιμήσει και να αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της διοίκησης. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ακολούθως μετέβη στο ΓΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας όπου έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή οι μικροί ασθενείς του Καραμανδάνειου», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν προληπτικά το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο απειλήθηκε άμεσα, το «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο» και το ίδρυμα «Μέριμνα», ενώ εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών που απειλούνταν κατοικίες.

Περίπου 15 παιδιά που χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον «Άγιο Ανδρέα» και στο νοσοκομείο του Ρίου, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, σχετικά με το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. «Σε συνδυασμό με την αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε για την ζωή των παιδιών και του προσωπικού», τόνισε. Εξήγησε ότι το «Καραμανδάνειο» βρίσκεται μέσα σε δασικό περιβάλλον και υπογράμμισε πως «κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και δεν διακινδύνευσε κανένας».

Για έγκαιρη και γρήγορη εκκένωση του νοσοκομείου μίλησε και ο παιδίατρος του «Καραμανδάνειου», Θανάσης Φίλιας. Όπως είπε στην ΕΡΤ, η φωτιά έφτασε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και προκλήθηκε και μία εστία φωτιάς μέσα στο κτίριο, στον 3ο όροφο του νοσοκομείου, προφανώς από κάποιο κουκουνάρι. Ωστόσο, πολύ γρήγορα κατάφεραν και έσβησαν αυτή την εστία, όπως τόνισε.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, το «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό νοσοκομείο «σώθηκε στο και πέντε», χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων, της διοίκησης και της Πυροσβεστικής.

Επίσης, τονίζει ότι έγινε γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου από τα νοσηλευόμενα παιδάκια. «Οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης. Τα περίπου 25 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεία των Πατρών. Κάποια χειρουργικά πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους.

Πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους με τα δικά τους αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα». Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 7 παιδιά. Στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική και εάν χρειασθεί θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίου», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ενημερώνει ότι τα δύο νοσοκομεία των Πατρών βρίσκονται σε εφημερία και ετοιμότητα, ενώ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» τοποθετούν κρεβάτια στην αίθουσα συνελεύσεων που έχει κλιματισμό προκειμένου να υποδεχθούν περίπου 25 ηλικιωμένους από το Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα.

Ακόμα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου, «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί, λόγω της φωτιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ με αγνοούμενο από την Κοζάνη - Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, στην Κωνσταντινούπολη, για τον εντοπισμό ενός Έλληνα, ηλικίας 78 ετών, από τα Σέρβια, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμ...

Ηράκλειο: Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε μια 13χρονη - Συνελήφθη και η μητέρα

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλει ότι έζησε μία ανήλικη κοπέλα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον 25χρονο πατριό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, το ανήλικο κορίτσι πέρασε τ...

Φόρτωση άρθρων...