Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας αφού πιθανολογείται πως θα υπάρξει εκταφή του άτυχου κοριτσιού. Όπως έδειξαν οι έρευνες, το κορίτσι έχασε τη ζωή του με θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Μέσα από την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης μητέρας της Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και τις επικοινωνίες και τις επαφές της στα κοινωνικά δίκτυα, η ανάκριση θα επιχειρήσει να ρίξει φως στο ερώτημα αυτό και να απαντήσει πως η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε την κεταμίνη, και αν την προμηθεύτηκε το έπραξε μόνη της ή και άλλα πρόσωπα την βοήθησαν να βρει τη θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας.

Δεν αποκλείεται για το λόγο αυτό να υπάρξει ακόμη και εκταφή του παιδιού, προκειμένου οι Αρχές να πάρουν στα χέρια τους το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του κοριτσιού και το οποίο τοποθέτησε εκεί – όπως λέγεται - η κατηγορούμενη πλέον μητέρα του.

Υπό τα δεδομένα αυτά, η 33χρονη σήμερα στο πλαίσιο της απολογίας της δεν μπορεί παρά να δεχθεί κρίσιμες ερωτήσεις από την ανακρίτρια σχετικά με το θέμα της ανεύρεσης της κεταμίνης, προκειμένου και αν αρνείται την κατηγορία που της έχει απαγγελθεί.

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε εξηγήσει στον ΣΚΑΪ ότι το tablet μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις Αρχές.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή. Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά. 

Σήμερα στις 12:00 η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί.  Αν και η 33χρονη μητέρα θα αρνηθεί την κατηγορία που την θέλει να έχει δηλητηριάσει με την τοξική ουσία κεταμίνη την κόρη της μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εντούτοις θα δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού της, την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα από την ιατρική επιστήμη επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι πάντα στο θάλαμο του νοσοκομείο – και όχι σε ΜΕΘ – και ενώ εκείνη βρίσκονταν μονίμως δίπλα του.

Ακόμα, θα κληθεί να απαντήσει επαρκώς γιατί ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στο νοσοκομείο, γιατί ρωτούσε αν σε αυτό υπήρχαν κάμερες, τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν η 9χρονη κόρη της πεθάνει, λέγοντας στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Η σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία όλες αυτές τις ημέρες που κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) επιδεικνύει ένα άκαμπτο και ψύχραιμο «πρόσωπο», θα αποτελέσει την πρώτη δική της απάντηση για όσα της καταμαρτυρούν στην αρμόδια ανακριτική αρχή, τη μόνη αρμόδια σε αυτή τη φάση των ερευνών.