Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, η μαθήτρια του 6ου ΕΠΑΛ, η οποία λιποθύμησε στο σχολείο της. Η λιποθυμία της οφείλεται σε μηνιγγίτιδα.

Η μαθήτρια νόσησε από μηνιγγίτιδα και λιποθύμησε την Πέμπτη κατά την διάρκεια των μαθημάτων, μέσα στην τάξη του σχολείου της, σύμφωνα με το tempo24.

Στο σχολείο, μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει το ίδιο τοπικό μέσο.

Πως αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την αναζήτηση του μικροβίου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της μαθήτριας.

Μετά το περιστατικό κλειστά θα παραμείνουν το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε από το Νοσοκομείο, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη.

Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό». Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και οι συμμαθητές της μαθήτριας να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο νοσοκομείο.