Ανατριχίλα και φρίκη προκαλούν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με το θάνατο των τριών κοριτσιών, καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο τρίτος θάνατος στην οικογένεια, αυτός της μικρής Τζωρτζίνας, επήλθε μέσω της ουσίας κεταμίνης. Για το λόγο αυτό η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρείται ύποπτη και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με την ίδια να βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ.

Πως όμως οι αρχές έφτασαν στην εξέλιξη αυτή;

Τα πάντα, καταγράφονται στο πόρισμα των Εργαστηρίων Τοξικολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό ήταν και το κλειδί που άνοιξε την πόρτα της αλήθειας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στο πόρισμα καταγράφεται λεπτό προς λεπτό το χρονικό του θανάτου της Τζωρτζίνας,

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ότι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα.

Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να έχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού - δηλαδή εισπνεόμενα - είτε ενδομυικά. Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία. Πρώτον η ουσία από τη στιγμή που θα χορηγηθεί σταματάει την αναπνοή, προκαλεί ανακοπή και επέρχεται ο θάνατος.

Το χρονικό

Η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της.

Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων δίχως οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. τον Απρίλιο του 2021 και ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή που διήρκεσαν 45 λεπτά.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου, που την άφησε ουσιαστικά τετραπληγική. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.