Πραγματοποιήθηκε η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 11 χρόνια. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία στο Κερατσίνι και στη Νίκαια, αψηφώντας τη βροχή. 

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην οδό Φύσσα 60, στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης του 34χρονου καλλιτέχνη.

Συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες, απλοί πολίτες που δεν γνώριζαν τον νεαρό τραγουδιστή πλαισίωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα, όπου είναι το σημείο εκκίνησης της πορείας, που καταλήγει στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Από τις 17:30 οι σταθμοί του Μετρό «Μανιάτικα» και «Κορυδαλλός» είχαν κλείσει για το κοινό, έπειτα από εντολή της αστυνομίας, με αποτέλεσμα η προσέλευση των διαδηλωτών στο σημείο της συγκέντρωσης να γίνει με άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Παράλληλα, τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διευκόλυνση της κινητοποίηση και είχαν κλείσει κεντρικοί δρόμοι. 

Πορεία μνήμης και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία μνήμης για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας.

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη συλλογικοτήτων, αριστερών οργανώσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», είναι ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, με τα πανό να γράφουν μηνύματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.