Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Ελλάδα

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα.

Από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας έως τις 6 το απόγευμα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και Λαμία 425.210 οχήματα.

Ειδικότερα, φέτος από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τις 6 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 329.684 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν φύγει από την Αττική 309.998 οχήματα, ενώ το 2022 είχαν φύγει 291.141 οχήματα.

Μόνο σήμερα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έφυγαν από την Αττική 95.526 οχήματα, και συγκεκριμένα 55.869 από την Αθηνών-Κορίνθου και 39.666 από την Αθηνών Λαμίας. Πέρυσι, οι αριθμοί ήταν σαφώς μικρότεροι.

Η κατάσταση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου από το πρωί μέχρι και το απόγευμα, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αναχώρησε από την Αττική για την Περιφέρεια το τελευταίο μεγάλο «κύμα» εκδρομέων του Πάσχα, έχει πλέον ομαλοποιηθεί.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα οχήματα από τα διόδια Ελευσίνας έως τον ισθμό της Κορίνθου. Παράλληλα, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Αττική Οδό από τον κόμβο της Κηφισίας και της Μεταμόρφωσης έως την έξοδο της Ελευσίνας, αλλά και στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου τα οχήματα κινούνταν με σταθερή ροή, ενώ κατά διαστήματα υπήρχαν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Μεγάλη κίνηση και στα ΚΤΕΛ

Με πληρότητες που άγγιξαν το 100% κορυφώθηκε η έξοδος των Αθηναίων στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Την ίδια εικόνα, με πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις εμφάνιζε και το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αυξημένη η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα και στα λιμάνια

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είχαν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Χθες Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 21 δρομολόγια ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί του Αιγαίου συνολικά 27.263 επιβάτες με 4.275 οχήματα.
Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 38 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.314 επιβάτες με 1.433 οχήματα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.941 επιβάτες με 2.767 οχήματα και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 αναχωρήσεις πλοίων με 3.271 επιβάτες και 1.105 οχήματα.

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, αναχωρούν και οι τελευταίοι

Όσοι δεν μπόρεσαν να φύγουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα το πράξουν αύριο το πρωί. Η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη, αλλά σίγουρα η εικόνα θα είναι καλύτερη σε σχέση με σήμερα.

Ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα οι βροχές που αναμένονται αύριο, Μεγάλο Σάββατο, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλονίκη: Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων, από όπου πέρασαν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 18.500 αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου και 11.000 στο ρεύμα εισόδου.

Αυξημένη χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλοποιημένη σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας, ωστόσο και σήμερα είναι αυξημένη η προσέλευση και έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για Τρίκαλα, Γιάννενα, Κομοτηνή και Κατερίνη.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν όσοι ταξιδεύουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.
Αυξημένη αλλά, όχι στα χθεσινά επίπεδα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Χθες τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη έγιναν με την προσθήκη 30 λεωφορείων, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 150%, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαλυπτικοί διάλογοι φαρμακοποιών- γιατρών για τις παράνομες συνταγές - Πώς στήθηκε η απάτη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα δύο κυκλώματα παράνομων συνταγογραφήσεων που είχαν προκαλέσει ζημία 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στον ...

Τροχαίο στην Εύβοια: Σύγκρουση τριών ΙΧ (Photos)

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 στον δρόμο Χαλκίδας – Βασιλικού στην διασταύρωση των cart με αποτέλεσμα να συγκρουστούν 3 οχήματα και το ένα εξ’ αυ...

Φόρτωση άρθρων...