Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, μετά από μάχη που έγινε με τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του δημοσιογράφου, Βασίλης, με μια ανάρτησή του στο Facebook: «Ο πατέρας μου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ολοκλήρωσε εχθές το βράδυ τη γήινη διαδρομή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Ξεκουράστηκε μετά από μια τεράστια δοκιμασία».

Η τελευταία επιθυμία του ήταν η κηδεία του να γίνει στη Ριτσώνα.

Ποιός ήταν ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1959 στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο «Ταράς Σεβτσένκο» στο Κίεβο και στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ.

Από πολύ νωρίς, γοητεύτηκε από τη ρωσική γραμματεία κι έτσι άρχισε να μεταφράζει εμβληματικές προσωπικότητες και κείμενα. Είχε μεταφράσει περισσότερα από 130 βιβλία, τα οποία αφορούν όλο το εύρος των ρωσικών γραμμά­των: φιλοσοφία, θεολογία, ιστορία, πολιτική, πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, κριτική της λογοτεχνίας κ.ά.

Το 2014 ίδρυσε το περιοδικό «Στέ­πα», μία τετραμηνιαία επιθεώρηση του ρωσικού πολιτισμού, στο οποίο δημοσίευε μεταφράσεις σημαντικών στοχαστών και λογοτεχνών, τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τον Έλληνα αναγνώστη να προσεγγίσει το περίπλοκο μα και γοητευτικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα «ρωσικός πολιτισμός».

Παράλληλα, δημοσίευε άρθρα και μελέτες σε σύγχρονα ελληνικά περιοδικά.