Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτοχώρου στην Πιερία.

Στην περιοχή επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φλόγες τυλίχθηκε πριν λίγο εξοχική κατοικία στην Πλάκα Λιτοχώρου, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι που παραδίδεται στις φλόγες, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες της εξοχικής κατοικίας απουσιάζουν.

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο οι συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους. Πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος του ουρανού, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Μήνυμα από το «112» εστάλη στους κατοίκους λίγο μετά τις 12, το οποίο αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Πλάκα του Δήμου #Δίου #Ολύμπου. Αν βρίσκεστε στην ανωτέρω περιοχή, απομακρυνθείτε προς #Κατερίνη και #Λεπτοκαρυά».

Με εντολή της πυροσβεστικής υπάρχει διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό τρένου του Λιτοχώρου λόγω της πυρκαγιάς.

Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις, αναφέρει η Hellenic Train.