«Καταπέλτης» για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει και τελικά δολοφόνησε την κόρη της Τζωρτζίνα με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης, ήταν πριν η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η εισαγγελία αγόρευε στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας για δώδεκα ώρες και είχε ξεκινήσει την αγόρευσή της στις 10 το πρωί.
Με μια μαραθώνια και ιδιαίτερα διεξοδική πρόταση η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 35χρονης μητέρας όπως κατηγορείται (απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία) αποκλείοντας με σειρά επιχειρημάτων την χορήγηση της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στο κοριτσάκι από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου το παιδί κατέληξε.
Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ασφαλή συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα εκφράζοντας τη θέση ότι «η ποσότητα της κεταμίνης σύμφωνα με την τοξικολογική και τους επιβαρυντικούς παράγοντες συνετέλεσε στην αιφνίδια ανακοπή» του παιδιού.
Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ασφαλή συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα εκφράζοντας τη θέση ότι «η ποσότητα της κεταμίνης σύμφωνα με την τοξικολογική και τους επιβαρυντικούς παράγοντες συνετέλεσε στην αιφνίδια ανακοπή» του παιδιού.
Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ασφαλή συμπεράσματα από το μεταθανάτιο αίμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα εκφράζοντας τη θέση ότι «η ποσότητα της κεταμίνης σύμφωνα με την τοξικολογική και τους επιβαρυντικούς παράγοντες συνετέλεσε στην αιφνίδια ανακοπή» του παιδιού.
«Δεν είχαν κανένα λόγο οι γιατροί και οι νοσηλευτές να πουν ψέματα» είπε η εισαγγελέας, αντικρούοντας τους σχετικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, η οποία την άκουγε προσηλωμένη χωρίς να αντιδράσει ούτε μια φορά.
«Επιστημονικά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ότι η κεταμίνη δίνεται σε αναζωογόνηση παιδιού. Μέσα στο δωμάτιο από τις 2 έως τις 2:28 δεν ήταν κανείς άλλος. Μας είπε ότι δεν γνώριζε τη κεταμίνη. Όμως η τεχνολογία τη διαψεύδει. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο από αυτό της κυρίας κατηγορουμένης» είπε η εισαγγελέας και σε άλλο σημείο της πρότασής της σημείωσε: «Δεν τη ενδιέφερε ποτέ να δει το παιδί να δει τον πατέρα της και να εισπράξει λίγη αγαλλίαση.
Έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές της με τον κ. Δασκαλάκη. Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε. Κάθε φορά που ο Δασκαλάκης την εγκατέλειπε προσπαθούσε να του δημιουργήσει ενοχές χρησιμοποιώντας το παιδί. Είναι δυνατόν να έχεις τόσο πολύ θυμώσει και να μην φεύγει ο θυμός ενώ το παιδί σου είναι στο νοσοκομείο; Τη ψυχή αυτού του παιδιού την φρόντισε ποτέ; Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και τις δυο φορές που ο κ. Δασκαλάκης φεύγει. Της το λέει και εκείνος σε μήνυμα: «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;
Ακόμη και στην απολογία της δεν ήταν σε θέση να πει ότι ήταν χωρισμένη με τον κ. Δασκαλάκη. Πουθενά δεν ενδιαφέρεται για το παιδί της. Και κάτι που εντυπωσιάζει είναι η απάθειά της απέναντι στο δράμα των παιδιών της. Μας είπε ότι ήταν ψύχραιμη στη Τζωρτζίνα γιατί είχε χάσει τα άλλα δυο παιδιά. Και εδώ γιατί άρχισε να κλαίει όταν απολογείται.
Και συμπληρώνω και λέω ότι δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά, δεν υπάρχει μάνα που να βλέπει το παιδί της να ψυχορραγεί και να μην κλάψει. Γιατί δεν έκλαιγε στα νοσοκομεία και έκλαψε εδώ; Για να τη λυπηθούμε; Έτσι μας έχει σφυγμομετρήσει; Δεν υπάρχει μεγάλη απώλεια από αυτή του παιδιού σου. Εδώ δεν υπάρχει και είναι σχεδόν απόκοσμο. Αλλά πώς να πονέσει όταν εκείνη οδήγησε το παιδί της στο θάνατο; Το δύσκολο και το σκληρό είναι ποια είναι η αιτία. Και αν αναλογιστεί κανείς την αιτία είναι να τρελαθεί.
Η μικρή Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της. Να έχει μάνα μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είπε η εισαγγελέας και στο σημείο αυτό η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να βγει από την αίθουσα. «Δυστυχώς η πραγματική ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο» είπε η εισαγγελέας ολοκληρώνοντας.
Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε αναφέρει σε αντιφάσεις της κατηγορούμενης: «Μας είπε εδώ ότι δεν είχε αφήσει ποτέ τη Τζωρτζίνα μόνη της, μόνο που ξεχνάει ότι είχε κρυφτεί στο ξενοδοχείο και οι συγγενείς της, της έστελναν μηνύματα να γυρίσει στο παιδί της», είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Μας είπε η κυρία κατηγορούμενη ότι εκείνο το διάστημα είχε μια προστριβή με το σύζυγο της όταν πήγε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο. Ποια προστριβή. Από μηνύματα φαίνεται ότι χώριζε. Γιατί έπαιρνε πρώτα τον δικηγόρο της; (…). Ένιωσε την απώλεια της Μαλένας μας είπε. Δεν μπορούσε να σηκωθεί μας είπε. Έτσι αντιλαμβάνεται την απώλεια; Ρωτώ πριν κατηγορηθεί με ποιους τα είχε βάλει; Έδινε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους. Υπάρχουν ηχητικά που η κυρία κατηγορούμενη μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας μιλάει για το τι παίζουν τα κανάλια (…) Και ενώ το παιδί της είναι στην εντατική συνεχίζει να ασχολείται με το facebook. Ακόμη και όταν πέθανε το παιδί το μυαλό της ήταν τι θα «ανέβει» στα social media. Έχει το κουράγιο να ασχολείται με αυτά τα πράγματα εκείνες τις ώρες;».
Ακόμη η εισαγγελέας είπε: «Ξεσήκωσε τους πάντες να πάνε το παιδί στο Καραμανδάνειο για ένα τρέμουλο από έναν εφιάλτης; Δυστυχώς ο εφιάλτης της Τζωρτζίνας δεν είχε ξεκινήσει ακόμη. Μας είπε για ηθικές αξίες που έδινε στα παιδιά της και μας είπε εδώ ότι έκανε ένα άλλο παιδί μόλις έχασε το δεύτερο. Αυτές είναι οι ηθικές αξίες;» τόνισε και συνέχισε: «Η κατηγορούμενη είπε για τον πατέρα του παιδιού της ότι ήταν στο τρίτο υπόγειο, μόνο που με αυτόν ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της ακόμη και όταν την απάτησε. Τον συγχώρησε. Έδωσε στο δικαστήριο λεπτομέρειες για τη ζωή του που δεν μας αφορούσαν. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Γιατί μας είπε λεπτομέρειες για το πότε έμενε έγκυος στην Ίριδα. Μας είπε ότι έκανε την Ίριδα γιατί της το ζήταγε η Τζωρτζίνα. Για αυτό κάνουμε παιδιά; Την οποία Ίριδα στην απολογία της την έλεγε δεύτερη. (…) Δεν μας έδωσε ποτέ μια λογική εξήγηση γιατί όλοι στράφηκαν εναντίον της, όπως λέει. Έχει το θράσος και έρχεται να μας λέει ότι δεν πρόλαβε να ψάξει για το παιδί. Πότε περίμενε να ψάξει;
Μας είπε ότι κάποια στιγμή συμφώνησε και έδωσε μια συνέντευξη. Και μέσα από τη φυλακή μας είπε. Ποιος την ώθησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους; Κανείς. Μόνη της. Μας είπε για την αντίληψη του κόσμου στη Πάτρα για τον κ. Δασκαλάκη. Δεν την ρώτησε κανείς. Μας είπε ότι ασχολούμενη με τους δημοσιογράφους διαχειρίστηκε την απώλεια της Τζωρτζίνας. Τους δημοσιογράφους τους οποίου έβριζε. Είναι δυνατόν; Και αγανακτεί με τις νοσοκόμες που αναφέρθηκαν στην στάση της στα νοσοκομεία;
Μας μίλησε για τη σεξουαλική της ζωή. Για ποιο λόγο τα ανέφερε όλα αυτά τόσο άνετα και τόσο δημόσια; Μήπως τελικά δεν την πείραζε η δημοσιότητα. Αφού όλα ήταν τόσο ανάποδα στη ζωή της γιατί έμεινε έγκυος για τέταρτη φορά; Δεν έχουν τέλος τα όσα είπε, ναι είναι σεβαστό το δικαίωμά της να λέει ότι θέλει αλλά η λογική δεν ακολουθεί τις αντιφάσεις της. Είναι δυνατόν να μη θυμάσαι αυτά που ο ίδιος έχεις αναφέρεις για το παιδί σου στους γιατρούς και να θυμάσαι αν μέσα στη ΓΑΔΑ έφαγαν και ήπιαν; Γιατί επαναστατεί για το κίνητρο του βουλεύματος; Μας είπε στην απολογία της η ίδια ότι δεν έδινε προτεραιότητα στο παιδί της αλλά έδινε αλλού».
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από το δικαστήριο βρίζοντας και ακούστηκε να λέει «άντε γ...» απευθυνόμενη στην εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της.
Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης.