Βυθισμένη στο πένθος είναι η γειτονιά στην περιοχή της Ξηροκρήνης, του δήμου Θεσσαλονίκης έπειτα από την απώλεια του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε την Τρίτη στην πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Την Τετάρτη λίγο πριν τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τα ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Έπειτα από τη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο 34χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αμφότεροι όμως αφέρθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, η Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών, προκειμένου να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας για τις πισίνες - Δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές

Ο Δήμος Κασσάνδρας ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στην Χαλκιδική, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.