Δευτέρα
08 Ιουλίου 2024

Ποινή φυλάκισης 3 ετών σε 63χρονο για την φωτιά στη Χίο

Ελλάδα

Στη φυλακή οδηγήθηκε 63χρονος ο οποίος κρίθηκε την Πέμπτη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ένοχος κατά πλειοψηφία για την πυρκαγιά που κατέκαψε την περασμένη Δευτέρα σε δασική έκταση στη Σιδηρούντα της Χίου.

Στον 63χρονο επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου θεωρώντας ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποκρύψει την εμπλοκή του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η έφεση σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα δεν μετατρέπεται και δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα οπότε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 63χρονος για κλοπές από κοσμηματοπωλεία όπου προσποιούνταν τον πελάτη – 50 χιλιάδες ευρώ η «λεία» του

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, ένας 63χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων ...

Ξυλόκαστρο: Άνοιξε η γη και τον κατάπιε - Η διάβρωση των ακτών και η εγκληματική αδιαφορία

Σήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου, σε παραλιακή πολυκατοικία στην οδό Αριστοναυτών στο Ξυλόκαστρο, λόγω διάβρωσης από τη θάλασσα, υποχώρησε το έδαφος σε βάθος δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να ...

Φόρτωση άρθρων...