Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες

Έρχονται άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 90 km/h - Σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής

Ελλάδα

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά σήμερα και αύριο επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, κατά τις μεσημεριανές ώρες, θα φτάσουν τοπικά τα 90 km/h, ενώ στη νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη σχετικά με την υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές, ενώ τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Πού είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για έξι περιφέρειας της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Κρήτης

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

 

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στην Πέτρου Ράλλη: Ξέσπασε σε μηχανάκι και επεκτάθηκε σε αυτοκίνητα και σπίτι, ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι της Δευτέρας (01.07.24) στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στη Νίκαια και συγκεκριμένα στην Πέτρου Ράλλη. Η φωτιά στην Πέτρου Ράλλη ξεκί...

Ραγδαία αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες - Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Με αστάθεια φαίνεται πως θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου καθώς η θερμοκρασία θα κάνει... βουτιά ενώ η αλλαγή θα συνοδευτεί από καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλ...

Φόρτωση άρθρων...