Τρίτη
22 Οκτωβρίου 2024

Πότε αλλάζει η ώρα

Ελλάδα

Η χειμερινή ώρα αλλάζει τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του μήνα, όπου οι δείκτες θα δείχνουν μια ώρα πίσω. Αντί για 04:00 π.μ. θα δείχνουν 03:00 π.μ. Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα πρέπει να αλλάξουμε την ώρα στα ρολόγια μας.

Αυτή η αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα να κοιμηθούμε και μία ώρα παραπάνω. Η αλλαγή ώρας σε θερινή και χειμερινή δεν ισχύει για όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά σε αυτές που ισχύει είναι και η Ελλάδα.

Η θερινή ώρα εφαρμόζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, ενώ το φθινόπωρο αλλάζει σε χειμερινή πάντα στο τέλος του Οκτωβρίου.

Η απόφαση της Ευρώπης που δεν εφαρμόστηκε

Σε αυτό το σημείο ενδεχομένως να αναρωτιέστε για ποιο λόγο ακόμη αλλάζουμε ώρα, αφού το 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει να σταματήσει η όλη διαδικασία και η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν υποτίθεται προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021. 

Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία καθυστέρησαν την εφαρμογή της απόφασης και πήγαν πίσω τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, όπου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 600 κιλά ελαιόλαδου. Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr,...

Φόρτωση άρθρων...