Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

Ανδρέας Πουλάς: «Προσλήψεις στην Πυροσβεστική χωρίς μέλλον για τους εποχικούς πυροσβέστες»

Στις προσλήψεις στην Πυροσβεστική αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Πουλάς. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Προσλήψεις που δεν καλύπτουν ούτε το 25% των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική αγγίζουν τις 4.000 και οι ανάγκες για προσωπικό είναι τεράστιες λόγω των ακραίων και συχνών πυρκαγιών που ξεσπούν στη χώρα μας.

Παράλληλα δεν ακούσαμε κουβέντα για το εργασιακό μέλλον των 2.500 εποχικών πυροσβεστών που «βρίσκονται στον αέρα» αφού στις 31 Οκτωβρίου 2024 λήγουν οι συμβάσεις τους.

Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό το οποίο σε κάθε αντιπυρική περίοδο τα τελευταία 6 χρόνια κατείχε σημαντικό ρόλο στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών. 

Η Κυβέρνηση ως αντάλλαγμα στην προσφορά τους αποφασίζει να τους ρίξει στην ανεργία. Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να μεριμνήσει άμεσα για την εργασιακή αποκατάσταση και αξιοποίηση των 2.500 εποχικών πυροσβεστών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα

Αναγκαστική προσγείωση κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα πραγματοποίησε πυροσβεστικό αεροσκάφος, το μεσημέρι της Παρασκευής. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος προσγειώθηκε, για άγνωστη μέχρ...

Φόρτωση άρθρων...