Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Προφυλακίστηκε ο 66χρονος καθηγητής που κατηγορείται για τέσσερις εμπρησμούς στη Βάρη

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστήριξε πως τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρίσκονταν στο σπίτι του στη Βάρη.

Προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 66χρονος που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο 66χρονος προκάλεσε τέσσερις φωτιές στις 8 και 9 Ιουνίου, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την απολογία του ο 66χρονος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστήριξε πως τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρίσκονταν στο σπίτι του στη Βάρη.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμα, σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Η Αστυνομία αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό από τα σημεία έναρξης των πυρκαγιών, έφτασε στα ίχνη του 66χρονου, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Αναφορικά με το βιντεοληπτικό υλικό, είπε πως δεν είναι ο ίδιος.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Βιντεοληπτικό υλικό που έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία και από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά.

Στη συνέχεια ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέταρτη φρεγάτα Belharra ανακοίνωσε ο Δένδιας - Θα εξοπλιστούν με πυραύλους «Scalp Naval» (Videos)

H καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ Belh@rra με το όνομα της «Νέαρχος» πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυ...

Φόρτωση άρθρων...