Τρίτη
08 Οκτωβρίου 2024

Προσλήψεις 8.763 αναπληρωτών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Ελλάδα

Στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ως προσωρινών αναπληρωτών, για το διδακτικό έτος 2024-2025, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως από τις 9.246 που έχουν προγραμματιστεί, πραγματοποιήθηκαν οι 8.763.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 1.017 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, καθώς και 3.194 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 1.045 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, 3.470 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης και 23 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 σε μουσικά σχολεία.

Σημειώνεται ότι «λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος από τους ενταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ υποψήφιους εκπαιδευτικούς δεν κατέστη εφικτή η προγραμματισμένη κάλυψη 483 κενών θέσεων στη Γενική Εκπαίδευση και σε δομές Ειδικής Αγωγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από αυτές τις θέσεις, 350 αφορούν στους κλάδους ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ71-ΠΕ70 Δασκάλων Ειδικής Αγωγής. Για την πλήρωση των εν λόγω θέσεων θα κινηθεί η διαδικασία έκδοσης ειδικής προκήρυξης.

Επιπλέον, διατίθενται για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 14 προσωρινοί αναπληρωτές Γενικής Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Δείτε τους πίνακες εδώ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: Ήπιαν απορρυπαντικό αντί για ρακή - Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ

Μάχη για την ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν τα πέντε άτομα, τρεις τουρίστες και δύο εργαζόμενοι, που αντί να καταναλώσουν τσικουδιά, ήπιαν σφηνάκια απορρυπαντικού. Η αγωνία για...

Φόρτωση άρθρων...