Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Προσωρινά ελεύθερος λόγω… διαφωνίας ανακρίτριας και εισαγγελέως ο 77χρονος

Ελλάδα

Ελεύθερος αφέθηκε προς το παρόν ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου, που από εγκληματική αμέλεια σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως σχετικά με την προφυλάκιση του ή μη.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια πρότεινε ο ηλικιωμένος να πάρει το δρόμο για τη φυλακή, όμως η εισαγγελέας εξέφρασε τη διαφωνία της και έτσι αργά το βράδυ αποφασίστηκε να μείνει προσωρινά ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, εντός πενθημέρου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είναι εκείνο που θα λάβει την οριστική απόφαση για την τύχη του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης ναυαγίου από το οποίο προήλθε θάνατος.

Ο 77χρονος είχε οδηγηθεί το μεσημέρι ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά, όπου αποδοκιμάστηκε άγρια και πάλι από τους οργισμένους συγγενείς των θυμάτων που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια Πειραιά.

Στο 19σέλιδο γραπτό υπόμνημα με το οποίο απολογήθηκε ο μοιραίος κυβερνήτης ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψε την ευθύνη στον αδικοχαμένο καπετάνιο του τουριστικού καϊκιού, τονίζοντας ότι κινούταν από τα αριστερά του και έπρεπε να του είχε παραχωρήσει την προτεραιότητα.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου […].Η αιφνίδια (κατά την αντίληψη μου) εμφάνιση του σκάφους «ΑΝΤΩΝΙΑ» αποτέλεσε και την αιτία της προσκρούσεως» ανέφερε.

Παράλληλα, αρνήθηκε τις κατηγορίες από την πλευρά διασωθέντων του ναυαγίου και αυτόπτων μαρτύρων ό,τι το ταχύπλοο κινούταν με υπερβολική μεγάλη ταχύτητα λέγοντας ότι είχε σταθερή πορεία με 21 ναυτικά μίλια/ώρα χωρίς να επιδίδεται σε απότομους ελιγμούς.

Ερωτηθείς γιατί δεν προσπάθησε να βοηθήσει με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο τους ναυαγούς της λάντζας υποστήριξε πως «η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο “Ντουέντε” (σ.σ. το φονικό ταχύπλοο) αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ πανικού δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα» Σημείωσε, δε, πως τα συγκεκριμένα σωσίβια δεν προσφέρονταν για μακρινές ρίψεις επειδή ήταν ελαφριά.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί εγκατάλειψης του τόπου της τραγωδίας αμέσως μετά τη σύγκρουση επικαλέστηκε τον κίνδυνο βύθισης του σκάφους του, λόγω ρήγματος από την σύγκρουση με τη λάντζα. «Ήθελα να βοηθήσω τους ναυαγούς που βρίσκονταν στη θάλασσα αλλά αυτό ήταν αδύνατο» τόνισε στο υπόμνημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για μια ακόμη φορά ο ηλικιωμένος στάθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. «Λαμβάνω χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό κατά τις ώρες του ύπνου από τριετίας. Η καθημερινή χρήση των παραπάνω είναι απαραίτητα για την επιβίωση μου» φέρεται να σημείωσε, χωρίς όμως να εξηγεί γιατί οδηγούσε σκάφος και μάλιστα ταχύπλοο από την στιγμή που η κατάσταση της υγείας του δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια Κατιφέ, η οποία θρηνεί την απώλεια του πατέρα και της ανήλικης κόρης, κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης «στις οποίες μετείχαν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, τα οποία ούτε καν προσήχθησαν ενώπιον των αρχών».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όσους αυτόπτες μάρτυρες γνωρίζουν ή είδαν κάτι περισσότερο να προσέλθουν ενώπιον των αρχών για να το καταθέσουν.

Σπάραξαν καρδιές

Στο κοιμητήριο Σχιστού γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για την 5χρονη Σεβαστή Κατιφέ και τον 44χρονο πατέρα της Θεοδόση που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας.

Η κηδεία τους έγινε χθες το πρωί μέσα σε κλίμα ανείπωτου θρήνου και βουβής οργής. Οικογένεια, φίλοι και συγγενείς αποχωρίστηκαν για πάντα τα δύο αγαπημένα πρόσωπα, που έχασαν τόσο αναπάντεχα τη ζωή τους την ώρα που πήγαιναν να απολαύσουν το θαλάσσιο μπάνιο τους.

Τραγικές φιγούρες ήταν η γυναίκα που την ίδια στιγμή έχασε σύζυγο και παιδί αλλά και η θεία της 5χρονης που φώναζε «Πόσος πόνος πια; Με καταστρέψανε, δεν την θέλω την ζωή μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή του - σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή - από πνιγμό καθώς στο σώμα του δεν βρέθηκαν κακώσεις. Για τον πατέρα της φέρεται, επίσης, να προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση ότι πέθανε κι αυτός από πνιγμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων – Συνελήφθη ένας 54χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 71χρονου

Μετά από διερεύνηση εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων και από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματ...

Ελλάδα και Κύπρος στη "μαύρη" λίστα της Ρωσίας - Μπήκαν στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Τη λίστα της Ρωσίας με τις χώρες που επιβάλλουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος...

Φόρτωση άρθρων...