Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόβλεψη καιρού: Παρατεταμένοι καύσωνες και βοριάδες

Ελλάδα
Tags: καιρός

Eπιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί βοριάδες και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, την ώρα που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στη μισή χώρα για σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα με το πορτοκαλί και βαθύ κόκκινο χρώμα στον χάρτη επικινδυνότητας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας να εμφανίζοται σε πολλές περιοχές, ενώ και οι επόμενες ημέρες θα κυμανθούν στο ίδιο μοτίβο μιας και η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι δυνατοί βοριάδες θα επιμείνουν.

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο κεντρικό Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, με τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στη δυτική Ελλάδα τοπικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους βόρειους βορειοανατολικούς στα 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα ειναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άλιμος: Αγνοείται 16χρονος κολυμβητής

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο Λιμενικό, μετά από την εξαφάνιση ενός 16χρονου κολυμβητή στην Μαρίνα Αλίμου. Πληροφορίες του Λιμενικού αναφέρουν ότι πρόκειται για έν...

Φόρτωση άρθρων...