Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Πύρινα μέτωπα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Μαγνησία

Ελλάδα

Πυρκαγιές μαίνονται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Μαγνησίας.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Προφήτη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική περιοχή, πάνω από την Εγνατία οδό, στο ύψος του Προφήτη.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Στη μάχη της κατάσβεσης, συνδράμουν δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο με εναέριες ρίψεις, σύμφωνα με το voria.gr.

Φωτιά κοντά στον Αετόλοφο Λάρισας

Συναγερμός σήμανε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, καθώς το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά κοντά στον Αετόλοφο του δήμου Αγιάς.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14:06 μ.μ. και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά στη Μαγνησία - Εστάλη μήνυμα από το «112»

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για νέο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στη Μαγνησία.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το «112», καλώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή Γαβριανή προς Αλμυρό.

Πυροσβεστική: «Σχεδόν κάθε 10 λεπτά, ξεσπάει και μία νέα φωτιά»

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις πυρκαγιών, σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπάει και μία νέα φωτιά», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης στην επίσημη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) στην Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε πως «η πυρκαγιά στο Κορωπί ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση πλησίον της σχολής Ευελπίδων και επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 8 μποφόρ. Με την συνδρομή δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση κατοίκων καθώς προέχει η ασφάλειά τους, και οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται συνεχώς».

Σε εξέλιξη ακόμη μία φωτιά στην Αργολίδα, όπου μόλις πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής “Δάρδιζα”. «Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες. Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιωάννινα: Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διαφθοράς στις φυλακές

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Ιωαννίνων και οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ...

Δολοφονία στο Ψυχικό: Βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα από δύο άτομα στο κινητό του 54χρονου τοπογράφου

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Από την ανάλυση του κινητού του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε την Τρίτη στο Ψ...

Φόρτωση άρθρων...