Πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί από τον πρωί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αττική. To «112» χτυπάει ακατάπαυστα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η πυρκαγιά ξεκίνησε μεσημέρι της Κυριακής από τον Βαρνάβα και έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Πεντέλη

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει σε τρία μεγάλα μέτωπα, πάνω από Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα και Γραμματικό, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της. 

Λίγο μετά τις 15:00 εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής Κρασά Άνω Βριλησσίων. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Κεντρικά Βριλήσσια και Χαλάνδρι.

Λίγο μετά τις 14:00 εστάλη μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Νέα Πεντέλη, Παλιά Πεντέλη, Πάτημα Βριλησσίων, Πάτημα Χαλανδρίου. Οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν προς Βριλήσσια και Χαλάνδρι.

Λίγο πριν τις 14:00 νέα εντολή εκκένωσης οικισμού δόθηκε από το 112, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στη Βορειοανατολική Αττική. Αυτή τη φορά, οι κάτοικοι του Σπατατζίκι καλούνται να απομακρυνθούν και να μετακινηθούν προς Μαραθώνα.

Στις 13:10 υπήρξε μήνυμα από το 112 για εκκένωση όσων βρίσκονται στη Νέα Πεντέλη να μετακινηθούν προς Χαλάνδρι.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι εστάλη 112 για εκκένωση όσων βρίσκονται στην περιoχή Σουφάνι Μαραθώνος προς Νέα Μάκρη.

Στις 10:00 το 122 σήμανε και για την περιοχή της Καλλιτεχνούπολης για απομάκρυνση προς Ραφήνα μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

Στις 09:45 ήχησε ξανά το 112 για την περιοχή Νταού Πεντέλης, καλώντας σε απομάκρυνση προς Ραφήνα μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

Στις 09:25 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για την περιοχή Ντράφη Διώνη και Δασαμάρι, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν μέσω λεωφόρου Μαραθώνος προς Παλλήνη.