Τρίτη
01 Οκτωβρίου 2024

Πυροσβεστική: 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Σε 51 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16.00 σε χαμηλή βλάστηση στη Μαραθέα Αργολίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και από αέρος 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επιπλέον υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Ξηροκάμπι Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.15, σε απομακρυσμένο και δυσπρόσιτο σημείο και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαπλώθηκε στην Ακράτα η φωτιά από το Ξυλόκαστρο - Σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής

H φωτιά που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο έχει μπει πλέον στην περιοχή της Ακράτας και κινείται προς το Μοναστήρι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχει ήδη σημάνει συναγερμός...

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 18χρονου που ξυλοκόπησε ανήλικο για να ομολογήσει δήθεν βιασμό

Συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, την οποία μετέτρεψε σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στον 18χρονο που κατηγορείται ότ...

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Έγιναν στάχτη πάνω από 42.000 στρέμματα

Ανησυχητικά εξαπλώνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στην Κορινθία την ώρα που εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με ...

Φόρτωση άρθρων...