Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Πυροσβεστική: Πρόστιμα για φωτιές σε Λάρισα, Άρτα και Ρεθύμνο -28 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Ελλάδα

Την επιβολή διοικητικών προστίμων για τρεις περιπτώσεις με φωτιές που ξέσπασαν σε Λάρισα, Άρτα και Ρεθύμνο ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Αναλυτικά:

  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 937,5€, χθες 27 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Βασιλί, του Δήμου Φαρσάλων, στην Λάρισα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500€, χθες 27 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Άρτας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης εντός γεωργικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Άγιος Σπυρίδωνας, του Δήμου Αρταίων, στην Άρτα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.255,86€, σήμερα 28 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ρεθύμνου, σε ημεδαπό, για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική περιοχή, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Μυριοκέφαλα, του Δήμου Ρεθύμνης.

Πυροσβεστική: 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο -Οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα
Παράλληλα, σε 28 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε .

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλκιδική: Πόρισμα-καταπέλτης του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Καταπέλτης είναι το πόρισμα του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Στην έκθεση που συνέταξε ο πραγματογνώμονας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ...

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κτηματογράφηση

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και διατάξεις γ...

Ιωάννινα: Κατέληξε ο 19χρονος που είχε αυτοπυροβοληθεί στο σπίτι της γιαγιάς του

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 19χρονος που πριν από τρεις εβδομάδες είχε αυτοπυροβοληθεί στο σπίτι της γιαγιάς στα Ιωάννινα. Ο 19χρονος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»...

Φόρτωση άρθρων...