Η κακοκαιρία για την οποία οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα εδώ και μέρες, έφτασε τελικά στην Αττική, με τα πρώτα προβλήματα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Βαρυμπόμπης με τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα, έχοντας αναμμένα τα αλάρμ των οχημάτων τους.

Την ίδια ώρα ο ουρανός σκοτείνιασε, ενώ η καταιγίδα είναι σε εξέλιξη στα βόρεια προάστια και επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο.

Υπάρχει έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ενώ σε κάποιες περιοχές της Αττικής σημειώνονται και διακοπές ρεύματος.

Στην Εύβοια, έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην πόλη του Αλιβερίου από νωρίς το μεσημέρι. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτυπά» αυτή την ώρα περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Η πρόγνωση του καιρού

Στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού προχώρησε σήμερα η ΕΜΥ προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Ειδικότερα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πρόσκαιρα την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

  • Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).