Μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς έλαβαν μέρος στις εικονικές επιχειρήσεις της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ «Ramstein Flag 24».

Η μεγάλη αεροπορική άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Η «Ramstein Flag 24» είναι μια άσκηση υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένη να ενισχύσει τις ικανότητες τακτικής λήψης αποφάσεων των Κοινών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ένα σύνθετο και δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον με κύριο στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία, τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και την ικανότητα της.

Η στρατιωτική άσκηση άσκηση περιλάμβανε αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-16V, Rafale και άλλων πλατφορμών. Για να βελτιωθεί η αλληλεπίδραση με τους φίλους της αεροπορικής ιδέας, προγραμματίστηκαν δύο Spotters days, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και την Τρίτη 8η Οκτωβρίου.

Στη Συμμαχική Άσκηση συμμετείχαν 89 μαχητικά αεροσκαφών καθώς και 12 αεροσκάφη υποστήριξης από 13 χώρες, τα οποία επιχείρησαν από την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη βάση της Ανδραβίδας και μίλησε με τους αξιωματικούς.

Από την άσκηση απουσίαζε η Τουρκία, η οποία ακύρωσε τη συμμετοχή της τελευταία στιγμή, κατηγορώντας την Ελλάδα για τον εναέριο χώρο που δέσμευσε, προκειμένου να γίνει η άσκηση.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την αεροπορική άσκηση «Ramstein Flag 24»: