Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ρόδος: Ο Δήμος βάζει λουκέτο στο beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Είχαν διαπιστωθεί παρανομίες στη διάρκεια ελέγχου από το Λιμενικό. Το κατάστημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις πέρσι όταν είχαν κυκλοφορήσει βίντεο με υπάλληλο να σερβίρει μέσα στη θάλασσα.

Ελλάδα

Λουκέτο βάζει ο δήμος της Ρόδου σε beach bar στην περιοχή Αγία Μαρίνα του νησιού, καθώς όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια ελέγχων οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε μια σειρά παρανομιών και μάλιστα σε περιοχή που απαιτείτο άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία, πράγμα που βεβαίως δεν είχε γίνει.

Η σφράγιση του καταστήματος έχει προγραμματισθεί να γίνει το πρωί της 20ης Ιουνίου. Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, παρανομίες διαπιστώθηκαν και στη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο του λιμεναρχείου Ρόδου και της Κτηματικής Υπηρεσίας. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε βρεθεί πέρσι στην επικαιρότητα όταν είχαν κυκλοφορήσει βίντεο με υπάλληλό του να σερβίρει μέσα στη θάλασσα, αφού είχαν κατασκευαστεί πλατφόρμες- ξαπλώστρες μέσα στο νερό. 

Ίδιες πλατφόρμες, παρά το σάλο και τους ελέγχους τοποθετήθηκαν ξανά στη θάλασσα. Η απόφαση του δήμου της Ρόδου για τη σφράγιση του καταστήματος αναρτήθηκε στη Διαύγεια: 

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της απόφασης για τη σφράγιση,  έφοδο στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου πραγματοποιούσε κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας, καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Και γι' αυτές τις παραβάσεις αναμένεται να επιβληθούν αυστηρές ποινές, κατ' εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ με αγνοούμενο από την Κοζάνη - Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, στην Κωνσταντινούπολη, για τον εντοπισμό ενός Έλληνα, ηλικίας 78 ετών, από τα Σέρβια, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμ...

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στην Εγνατία Οδό - Στο νοσοκομείο οι τραυματίες (Βίντεο και φωτογραφίες)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματίες σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό κοντά στα διόδια της Σιάτιστας στην Κοζάνη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, λίγο πριν τις...

Φόρτωση άρθρων...