Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Safe YOUth: Σε λειτουργία τέθηκε το Panic Button για τους μαθητές - Πώς λειτουργεί

Ελλάδα

Μια νέα εφαρμογή, με στόχο την ασφάλεια των νέων, τέθηκε σε λειτουργία σήμερα και επίσημα, η Safe Youth. Πρόκειται για την εφαρμογή που κατεβάζει οποιοσδήποτε θέλει στο κινητό του, είτε ανήλικος είτε ενήλικας.

«Είναι ένα καινοτομικό εργαλείο για την προστασία και την ενδυνάμωση των ανηλίκων. Ενημερώνει τους ανήλικους αλλά και τους ενήλικες για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι. Δίνει συμβουλές, καλεί άμεσα την αστυνομία, και λέω άμεσα γιατί μέσα από την εφαρμογή που έχει βάλει στο κινητό του το παιδί, μπορεί να πατήσει το κουμπί κινδύνου. Να καλέσει την αστυνομία και η αστυνομία σε ελάχιστα λεπτά θα είναι στο σημείο όπου κινδυνεύει ένα παιδί, και αυτό διότι μεταξύ άλλων περιέχει γεωεντοπισμό. Είναι ένας μηχανισμός που μοιάζει με το panic button στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το περιστατικό της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα «ατυχές περιστατικό» το οποίο όμως αποτέλεσε την απαρχή σημαντικών αλλαγών στην αστυνομία και τη νομοθεσία.

«Περίπου 19.000 συλλήψεις το 2024. Μιλάμε για 19.000 συλλήψεις κακοποιητών. Κάθε 24ωρο, από 60 εως 80 συλλήψεις. Πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν γύρω στις 8.000. που σημαίνει ότι η εφαρμογή, η νέα νομοθεσία, η ίδρυση των γραφείων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της χώρας, έχει δώσει τη δυνατότητα να λυθούν τα στόματα, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Μάλλιος, λαμβάνοντας τον λόγο, ανέφερε πως «από την αρχή της χρονιάς έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο χωρίς να κάνουμε ένα βήμα πίσω, με στόχο την ασφάλεια στην κοινωνία. Πέρα από την δυνατότητα της άμεσης ειδοποίησης, δίνει μια σειρά χρηστικές πληροφορίες, για το περιβάλλον, για τη νομοθεσία.

Ως ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούμε να αφουγκραστούμε την κοινωνία σε μία σειρά από μεγάλα και σπουδαία κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, η οπαδική βία και η βία των ανηλίκων και προσπαθούμε σιγά-σιγά μέσα από τις δράσεις μας αλλά και με την σχετική αλλαγή των νομοθετικού περιεχομένου να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και ένα από τα ζητήματα που μας απασχολεί και είναι και ο λόγος που είμαστε όλοι μαζί εδώ είναι η βία των ανηλίκων.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και εκπρόσωπος της εταιρίας Vodafone, με την αρωγή της οποίας κατασκευάστηκε η εφαρμογή. Την εκδήλωση παρουσίασε η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Δανάη Μπάρκα, ανοίγοντας μάλιστα την παρουσίαση με τα πέντε παιδιά που εμφανίζονται στο σποτ για την παρουσίαση της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, γιορτάζουν οι: Βαλέρια, Βαλεριάνα, Βάλια, Βαλέριος, Βαλεριανός, Βάλιος Σεσίλια, Κεκίλια, Κικίλια Φιλήμων, Φιλήμονας, Φιλημονή, Φιλημόν...

Φόρτωση άρθρων...