Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Σάμος: Σύλληψη διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη - Περισυνελέγησαν 23 άτομα

Στη σύλληψη ενός διακινητή προχώρησαν λιμενικοί μετά από καταδίωξη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, κοντά στη Σάμο. Σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε εικοσιτρείς μετανάστες, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τρία ανήλικα, περισυνέλεξε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 21χρονο διαχειριστή του ταχύπλοου, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, ως διακινητή. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νότιες ακτές της Σάμου.

Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος του Λιμενικού για να σταματήσει και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε τους 23 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στο ταχύπλοο (18 άντρες, 2 γυναίκες και 3 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε κλειστή ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων και κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα».

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Πρόταση για καθολική αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εισηγείται στους Δικηγορικού Συλλόγους της Ελλάδας η Ολομέλεια των προέδρων τ...

Σοβαρός τραυματισμός δύο ατόμων μετά από πτώση βράχου στο Πολυλίμνιο Μεσσήνης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (07/09) στην περιοχή της Χαραυγής στο Πολυλίμνιο του δήμου Μεσσήνης, όταν βράχος αποκολλήθηκε και τραυμάτισε δύο ...

Φόρτωση άρθρων...