Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

«Άρρωστη» και η Υγεία: Σε αργία οι 12 Επόπτες Δημόσιας Υγείας που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών

Νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση του κυκλώματος εκβίασης καταστηματαρχών. Σε αργία τέθηκαν οι 12 Επόπτες Δημόσιας Υγείας που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών.

Ο περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάς, προχωρά άμεσα σε σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, μετά και τη σύλληψη συνολικά δώδεκα υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για ανάμιξή τους στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες στην Αθήνα.

Με την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι με υπογραφή του Νίκου Χαρδαλιά, τέθηκαν άμεσα σε αργία. Οι εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Ο περιφερειάρχης σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν για την πορεία των ερευνών, συμβάλλοντας στην έκβασή τους. «Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει προσωπικά όλες τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Έπειτα από την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες. 

Στόχος είναι η απόλυτη διαφάνεια, ενώ με τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών δεν θα αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Οι επικείμενες αλλαγές δρομολογούνται στους παρακάτω τρεις άξονες:

  • Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς
  • Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα
  • Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στην Εύβοια: Σύγκρουση τριών ΙΧ (Photos)

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 στον δρόμο Χαλκίδας – Βασιλικού στην διασταύρωση των cart με αποτέλεσμα να συγκρουστούν 3 οχήματα και το ένα εξ’ αυ...

Φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 11.500 ευρώ σε άνδρα για φωτιά σε αλσύλλιο στην Αθήνα

Συνολικά 29 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους σ...

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Έτσι «ξεσκεπάστηκε» το κύκλωμα με τις εικονικές συνταγογραφήσεις

Δικαστικώς θα κινηθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, με αφορμή την απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθ...

Φόρτωση άρθρων...