Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο, εκκενώσεις περιοχών & μηνύματα από το 112

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός καθώς για άλλη μία μέρα έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Κω και Χίο όπου η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Μονεμβασιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν τις φωτιές στη Χίο και την Κω έχουν ενισχυθεί και πλέον είναι ιδιαίτερα ισχυρές, από το έδαφος και τον αέρα, σε μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι φλόγες που καίνε εδώ και ώρες.

Στη Χίο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 100 Πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του politischios.gr, η πυρκαγιά στη Χίο οφείλεται σε άνδρα, ο οποίος -παρά την απαγόρευση καύσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και παρά τους ανέμους- επιχείρησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του «112» που καλούσε τους κατοίκους στο Μετόχι Χίου να απομακρυνθούν προς την παραλία.

Στην Κω επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kosnews24, στην Κω οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Νωρίτερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εστάλη «112» ώστε οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από περιοχές στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ υπήρχαν και λεωφορεία για να απομακρύνουν όσους δεν είχαν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Σφοδρή είναι η μάχη με τις φλόγες και στα δύο μέτωπα που καίνε από χθες στην Ζάκυνθο και στο Δίστομο.

Ειδικότερα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, στο Δίστομο, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί δύο ελικόπτερα.

Στη Ζάκυνθο και στη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, σε δύσβατο σημείο, επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέσσερις προσαγωγές για την φωτιά στα Γλυκά Νερά - Ερευνούν αν ξεκίνησε από την πτώση drone

Σε τέσσερις προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι Aρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά. Πληροφορίες αναφέρουν οι προσαχθέντες πετούσαν ένα drone, το οποίο όμως έπε...

Φόρτωση άρθρων...