Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Σε πλήρη εξέλιξη δύο σοβαρές πυρκαγιές σε Κάρυστο και Κύμη (Video)

Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε δυο δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην Κάρυστο και στην Κύμη Ευβοίας. Στην Κάρυστο η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1:40 τα ξημερώματα της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή και καίει δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο.

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο. Νωρίς το πρωί σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί.

Μιλώντας ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί το χωριό Θύμιο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα κάνει έκκληση στην πυροσβεστική προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά, αν και βρίσκεται 300 μέτρα από το χωρίο, δεν το απειλεί καθώς είναι μέσα σε χαράδρα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη Ευβοίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτή την ώρα η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η μοναδική εμπειρία πτήσης με Rafale: Πώς είναι να πετάς με ταχύτητες εκατοντάδων χλμ/ώρα

Φιγούρες να κινούνται σε συνθήκες απόλυτης ψυχικής ηρεμίας στους χώρους του αεροδρομίου της Τανάγρας. Με τα μικρά τους ονόματα ραμμένα στη στολή, οι πιλότοι από τη Γαλλία μοιάζο...

Φωτιά στη Σάμο (Videos)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε καλαμιές στο Ποτοκάκι της Σάμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της φωτιάς...

Φόρτωση άρθρων...