Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Η κακοκαιρία «Atena» έπληξε και την Αττική με σφοδρές καταιγίδες και κεραυνούς

Πλημμύρισαν δρόμοι και προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα. Η καταιγίδα στην Αττική ξεκίνησε από τα δυτικά και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές.

Ελλάδα

Δυνατή καταιγίδα έπληξε το απόγευμα την Αττική. Λίγο μετά τις 17:30 άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, καθώς η κακοκαιρία «Atena» έκανε την εμφάνισή της με ισχυρές βροχοπτώσεις σε αρκετά σημεία της περιφέρειας. Σε αρκετές περιοχές της Αττικής σημειώνονται βροχές που συνοδεύονται με κεραυνούς.

Λόγω της σφοδρής καταιγίδας έχουν προκληθεί κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ σημειώνονται και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, όπως στο Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τη Λαμπρινή, το Πολύγωνο, την Κυψέλη. 

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε το κέντρο της Αθήνας. Ακόμα, πλημμύρισαν δρόμοι στους Αμπελόκηπους και στον Κεραμεικό. Με δυσκολία γίνονται οι μετακινήσεις στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μουσικής και στα δύο ρεύματα, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Δύσκολη είναι η κατάσταση από την ισχυρή καταιγίδα στο Παγκράτι και τις γύρω περιοχές, καθώς και στα Πατήσια και τον Άγιο Ελευθέριο

Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν οι δρόμοι και στο Κολωνάκι, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν μηχανάκια από τα πεζοδρόμια.

Μήνυμα του «112» σε έξι περιοχές

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το «112» στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να «χτυπήσουν» από νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Παράλληλα, ζητείται από τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. 

Περίπου 15.000 κεραυνοί από το πρωί της Τρίτης

Γύρω στους 15.000 κεραυνούς κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου (meteo) από το πρωί της Τρίτης ως και το απόγευμα. 

Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε ανοιχτά της Κορώνης στη Μεσσηνία

Στην Κορώνη ένα δυνατό μπουρίνι με ανεμοστρόβιλο πέρασε νωρίς σήμερα το πρωί ανοιχτά της κωμόπολης, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φαινόμενο.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία «Atena» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).
Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.
Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Αναβλήθηκαν οι αυριανοί αγιασμοί σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Σαμοθράκη, Θάσο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Νωρίτερα, αποφασίστηκε η αναστολή των αυριανών αγιασμών στα σχολεία Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Σαμοθράκης, Θάσου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου λόγω της κακοκαιρίας «Atena».

Οι τελετές μεταφέρονται κατά μια μέρα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

«Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Περιφερειάρχης ΠΑΜΘ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ».

Τι ανακοίνωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης: «Με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και ειδικότερα των μαθητών/τριών, γονέων και κηδεμόνων, εν όψει της τέλεσης του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 11/9, λόγω των προβλεπόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Η απόφαση του δημάρχου Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκου, είναι η ακόλουθη: «Λόγω των αναμενόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024, αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Σουφλίου και η καθιερωμένη τελετή αγιασμού, για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024».

Η ανακοίνωση του δήμου Λήμνου αναφέρει: «Με απόφαση της δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των ειδικών σχολείων του δήμου Λήμνου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, με βάση την πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για επικράτηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στην περιοχή μας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και για την προστασία μαθητών, διδασκόντων και λοιπού προσωπικού, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 11-09-2024. Οι τελετές Αγιασμού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12-09-2024, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το φονικό παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Κατατέθηκε το πόρισμα

Έναν μήνα μετά την τραγωδία στην Χαλκιδική με θύμα 19χρονο από τη Βέροια όπου σκοτώθηκε πέφτοντας από παιχνίδι λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ολοκληρώθηκε το πόρισμα του διορισμένου πρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα λόγω του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο, Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής του 6ου τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ανα...

Κολωνός: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με στόχο 25χρονο - Έντρομοι κάτοικοι έτρεχαν να βρουν καταφύγιο

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί η ένοπλη επίθεση που δέχθηκε ένας 25χρονος στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Στο βίντεο φαίνεται ο κόσμος να τρέχει ...

Φόρτωση άρθρων...