Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Σόιμπλε: Δεν είναι σωστό ότι οι Έλληνες δεν επωφελήθηκαν από τα μέτρα βοήθειας

Ελλάδα

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως είπε η Ελλάδα κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς.

Οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ έγιναν λίγη ώρα μετά την έγκριση από τη Γερμανική Βουλή της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσίευσε απαντήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σε ερωτήσεις αναγνωστών. Απαντήσεις που δεν είχε τον χρόνο να δώσει στη διάρκειας μιας ώρας συζήτησή του με τον εκδότη της ίδια εφημερίδας τον Μάιο.

Αρκετές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν αφορούσαν την Ελλάδα και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει. Σε ερώτηση γιατί η γερμανική οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα δεν απέβη προς όφελος των Ελλήνων πολιτών αλλά των τραπεζών, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απαντά μεταξύ άλλων:

«Δεν είναι σωστό ότι ο ελληνικός πληθυσμός δεν επωφελήθηκε από τα μέτρα βοήθειας. Χωρίς τη στήριξη των κρατών της ευρωζώνης η Ελλάδα θα έπρεπε να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της μεμιάς το 2010. Αυτό θα προκαλούσε δραματικά ρήγματα – ειδικά για τους ίδιους τους Έλληνες».

Στο πώς θα επωφεληθεί ο ελληνικός λαός από τις χρηματικές ενισχύσεις, κατανοώντας παράλληλα ότι πρέπει και ο ίδιος να συμβάλει για την ανάκαμψη της χώρας, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «εξαιρετικά συντομευμένη, η ιδέα της βοήθειας για την Ελλάδα είναι αλληλεγγύη έναντι συνέπειας.

Η ευρωζώνη χορηγεί δάνεια στην Ελλάδα και αναμένει ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα θα εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ερώτηση που αφορά το ύψος των χρημάτων από φόρους γερμανών φορολογουμένων που έχουν δαπανηθεί για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρκείται σε γενικόλογες διατυπώσεις, χωρίς να αναφέρεται ούτε κατά προσέγγιση σε ποσά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Στόχος της νέας Επιτροπής είναι να χαμηλώσει τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη, οι οποίες είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ευωρωπαϊ...

Κεραμέως: Έως τον Δεκέμβριο η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Την αλλαγή φιλοσοφίας που διέπει τον σχεδιασμό του νέου επιδόματος ανεργίας, η εφαρμογή του οποίου θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα σε πιλοτική φάση, ανέλυσε η Νίκη Κεραμέως. Μι...

Τέταρτη φρεγάτα Belharra ανακοίνωσε ο Δένδιας - Θα εξοπλιστούν με πυραύλους «Scalp Naval» (Videos)

H καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ Belh@rra με το όνομα της «Νέαρχος» πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυ...

Φόρτωση άρθρων...