Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Στα ύψη η αντιπαράθεση με φόντο την ακρίβεια ενόψει Ευρωεκλογών

Δύο εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν. «Παγώνουν» από την 1η Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Όπως τόνισε στο MEGA ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα αυτό, το οποίο προσπαθεί και να λύσει με κίνητρα και προσλήψεις.

Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε πως τα έκτακτα χειρουργεία αντιμετωπίζονται, ενώ γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

«Η έλλειψη οφείλεται στο ότι οι αναισθησιολόγοι δεν είναι μία ειδικότητα που προσελκύει πολλούς γιατρούς, ώστε να υπάρχει προσφορά. Η Κυβέρνηση έχει δώσει συγκεκριμένα στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων και επιπλέον αύξηση χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Η ακρίβεια και η… «μάχη» της φέτας

Τον… «πόλεμο» της φέτας κήρυξε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την ακρίβεια.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Τα 6 ευρώ μπορεί να είναι μηδαμινά για εκείνον, αλλά είναι σημαντικά για έναν απλό πολίτη. Νομίζω πρέπει η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να φύγουν από το σύννεφο που είναι όλα ιδανικά και να καταλάβει ότι ο κόσμος ζορίζεται», είπε στο MEGA η Δώρα Τσαμπάζη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει ακρίβεια, υπάρχει αισχροκέρδεια», είπε με τη σειρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουράκης.

«Το κράτος παρακολουθεί και φαίνεται η διαφορά φιλοσοφίας των δύο πολιτικών ρευμάτων. Από τη μία η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι όλα τα ρυθμίζει η αγορά κι εμείς από την άλλη λέμε ότι η πολιτική είναι που βάζει τους όρους και ακολουθεί η οικονομία και η αγορά», συμπλήρωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία, τονίζοντας πως 7 στα 10 νοικοκυριά αισθάνονται ότι μειώθηκε το εισόδημά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιλένα Αποστολάκη: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας

Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια ...

Γερουλάνος: Η μόνη μου αγωνία είναι να προετοιμαστεί το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές

Την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ο Παύλος Γερουλάνος με το σύνθημα «Αναγέννηση» και τον στόχο να περιοριστούν οι ανισότητες. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευή (5/7) στην εκπομπή «Ατα...

Πέτρος Μπελέρης: Αυτό που κάνουν στη Χειμάρρα είναι πραξικόπημα – Τον καθαίρεσαν από κάτι που δεν του έδωσαν ποτέ

Αιχμές κατά της αλβανικής Κυβέρνησης και κατά των δικαστικών Αρχών της Αλβανίας άφησε ο Πέτρος Μπελέρης με αφορμή την καθαίρεση του πατέρα του, Φρέντι Μπελέρι από τη δημαρχία της Χ...

Φόρτωση άρθρων...