Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Στα ύψη η θερμοκρασία - Που ξεπέρασε τους 40 βαθμούς (πίνακας)

Ελλάδα

Υψηλές είναι οι θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες. Η θερμοκρασία το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σπάει κάθε ρεκόρ μεταξύ των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έπειτα από τη χθεσινή καταγραφή των 39,3 βαθμούς στην Ελευσίνα και στη Θήβα (Νέα Οδός), σήμερα το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Κρήτης και στη Ρόδο: στη Γόρτυνα Ηρακλείου έφτασε τους 41,5 βαθμούς, στην Πλώρα Ηρακλείου στους 41,3 βαθμούς και στη Λίνδο στους 40,4 βαθμούς.

Όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα, η Κρήτη και η Μεσσηνία έχουν την τιμητική αναφορικά με τη ζέστη. Έτσι, μετά τη Λίνδο, ακολουθεί το Πετροκεφάλι Μοιρών με 39,9 βαθμούς, η Σκάλα Μεσσηνίας με 39,6 βαθμούς, οι Στάβιες Ηρακλείου και η Βαγιονιά Ηρακλείου με 39,4 βαθμούς και η Σίβα Ηρακλείου με 39,3 βαθμούς.

Στα ύψη η θερμοκρασία - Που ξεπέρασε τους 40 βαθμούς

Μετά τη ζέστη έρχονται μελτέμια το Σαββατοκύριακο και ακολουθεί νέος γύρος υψηλών θερμοκρασιών.

Την πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες ανέλυσε ο Θόδωρος Κολυδάς. Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσει νέο κύμα ανόδου την Κυριακή. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Πρόταση για καθολική αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εισηγείται στους Δικηγορικού Συλλόγους της Ελλάδας η Ολομέλεια των προέδρων τ...

Θρίλερ με αγνοούμενο από την Κοζάνη - Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, στην Κωνσταντινούπολη, για τον εντοπισμό ενός Έλληνα, ηλικίας 78 ετών, από τα Σέρβια, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμ...

Φόρτωση άρθρων...