Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Στάχτη το δάσος στο Σοφικό – Καλύτερη εικόνα τώρα, δεν κάηκαν σπίτια

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας, που ξέσπασε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες καύσωνα.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, έξι ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία δεν απείλησε σπίτια, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου: ένας επιπυραγός με θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

42 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 42 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ενώ σε αρκετές από αυτές χρειάζεται η συνδρομή εναέριων μέσων για την αντιμετώπισή τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη Αττικής. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. ΕΛΕΓΧΘHKE ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο. ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ 1 ΩΡΑ.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Τύρναβο Θεσσαλίας. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου, 9 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ 50 ΛΕΠΤΑ.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τσολιάδες Κιλκίς. Επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, 15 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.  18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και 4 οχήματα ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γαλάρο Ζακύνθου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο και τραυματίστηκε

Μία γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο στην οδό Κωσταντινουπόλεως στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο. Η γυναίκα κατευθυνόταν προς ...

Φόρτωση άρθρων...