Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Στεργιώτης και επισήμως τέλος από την ΕΕΕΠ

Ελλάδα

Και επισήμως λήγει η θητεία του Αντώνη Στεργιώτη στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Ο κ. Στεργιώτης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής από τον Μάιο του 2015 και η θητεία του οποίου δεν ανανεώθηκε από την κυβέρνηση, αντικαθίσταται από τον κ. Ευάγγελου Καραγρηγορίου.

Η ακρόαση του κ. Καραγρηγορίου από την Ειδικη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (όπως ορίζεται από τη νομοθεσία) του προτεινομένου, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, για διορισμό στη θέση του Προέδρου της ΕΕΕΠ, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 10.00.

O 36χρονος Καραγρηγορίου, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και με σημαντική εμπειρία σε θέματα φορολογίας, γνωρίζει ήδη τους μηχανισμούς λειτουργίας της ΕΕΕΠ, καθώς από πέρυσι κατείχε θέση μέλους του δ.σ. της Επιτροπής.

Το έργο του αναμένεται απαιτητικό, δεδομένου ότι η θητεία του απερχόμενου προέδρου ήταν ταραχώδης και συνοδεύτηκε από αντιπαραθέσεις με αριθμό παρόχων στοιχηματικών υπηρεσιών.

Αποκορύφωμα ήταν η αντιγνωμία με τον ΟΠΑΠ για την αιφνιδιαστική αλλαγή (και χωρίς τη συγκρότηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΕΕΕΠ), του Κανονισμού Λειτουργίας των VLTs, η οποία οδήγησε σε αναστολή της επένδυσης και εν συνεχεία, της προσφυγής του ΟΠΑΠ σε διαιτητικό δικαστήριο, διεκδικώντας 1 δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φαράγγι της Σαμαριάς: Από αιμορραγία πέθανε η 35χρονη τουρίστρια – Το χρονικό της τραγωδίας

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Χανιά και από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της έπειτα από...

Φόρτωση άρθρων...