Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Στη φυλακή ο …κατά συρροή μεθυσμένος οδηγός

Ελλάδα

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 46χρονος οδηγός, που παρέσυρε ένα ζευγάρι και το δίχρονο παιδάκι τους το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θέρμη, στη Θεσσαλονίκη.

Στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και ότι δεν γνώριζε ότι ο δρόμος ήταν επικίνδυνος, καθώς δεν ήξερε την περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr.

Ο 46χρονος φέρεται να είχε παραδεχθεί ότι κατανάλωσε ένα ποτήρι τσίπουρο πριν σημειωθεί το σοβαρό ατύχημα. 

Υπενθυμίζεται πως στις δύο μετρήσεις που υποβλήθηκε με τη μέθοδο της αιμοληψίας ανιχνεύθηκε αλκοόλ που υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων, καθώς και για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Ο 46χρονος είχε εντοπιστεί 5 φορές να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλ πάνω από το όριο

Ο 46χρονος είχε εντοπιστεί πέντε φορές στο παρελθόν να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλ πάνω από το όριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πρώτη φορά ήταν το 2007 και τελευταία το 2020. Το 2014 του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 90 μέρες και το 2017 για 180. Το ζήτημα είναι ότι ο νόμος ορίζει πως για την οριστική αφαίρεση του διπλώματος θα πρέπει ο οδηγός να βρεθεί (σε βαθμό πλημμελήματος) με αλκοόλ πάνω από 0,5 για δύο φορές, εντός διετίας.

Στην περίπτωση του 46χρονου, πήγε μία πάνω από το όριο και μία κάτω, εντός της διετίας, οπότε γλύτωσε την αφαίρεση του διπλώματος.

Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του οδηγού.

Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρεται ότι για το σύνολο των παραβάσεων είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οδηγό τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σχετικά με τροχαίο της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία αναφέρει ότι η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον ΚΟΚ– διοικητικές κυρώσεις.

«Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγρίνιο: Ρομά συνελήφθη επειδή έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή

Στη σύλληψη ενός 15χρονου Ρομά και της μητέρας του προχώρησαν αστυνομικοί στο Αγρίνιο καθώς ο ανήλικος μαζί με άλλα άτομα έκανε κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης. Σύμφωνα με πλ...

Φόρτωση άρθρων...