Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Αθήνα ο Λιου για να "συνετίσει" τον Τσίπρα

Ελλάδα

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει 20-21 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού.

Στο διάστημα αυτό θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών «θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι ΗΠΑ έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Λιου θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας την Παρασκευή, για να λάβει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρακύλα χωρίς τέλος για ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών βρίσκεται ξεκάθαρα στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμ...

Ανδρουλάκης: Στο debate θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι ότι θα είναι στα εθνικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Τη Σπάρτη επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Όντως υπάρχει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεσε, όμως, από την Ακρόπολη ούτε την έφερε ο ...

Φόρτωση άρθρων...