Ο καπετάνιος του πλοίου «Saonisos» που συνελήφθη και εν συνεχεία απολύθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρία μετά τα όσα πρωτοφανή έγιναν στην Άνδρο δήλωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρύστου όπου παρέμεινε φρουρούμενος από στελέχη του Λιμενικού όλο το βράδυ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evia online. 

Σήμερα αναμένεται εφ όσον δεν δηλώσει ότι εξακολουθεί να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας αναμένεται να μεταφερθεί στην Άνδρο όπου θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες μετά την απόφαση του εισαγγελέα για την σύλληψή του.

Το πλοίο που εξακολουθεί και είναι δεμένο στο λιμάνι της Καρύστου δεν πρόκειται να αποπλεύσει καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας αναστέλλονται τα δρομολόγια λόγω της σύλληψης του.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Πώς βρέθηκε στον «αέρα» το ΙΧ στον καταπέλτη του πλοίου

Στην περιγραφή όσων συνέβησαν στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όταν το πλοίο «Saonisos» της Saosferries έφτασε στο Γαύριο «επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί».

Κατά το υπουργείο Ναυτιλίας «το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του ΣΑΟΝΗΣΟΣ δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου».

Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε αν και στο λιμάνι του Γαυρίου ανέμεναν 10 επιβάτες και 4 ΙΧ για να επιβιβαστούν στο πλοίο, τελικά δεν επιβιβάστηκαν 7 επιβάτες και 3 ΙΧ.

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου όταν αυτό αφίχθη στην Κάρυστο μετά από προφορική μήνυση που υπέβαλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου σε βάρος του η οδηγός του ΙΧΕ που υπέστη υλικές ζημιές.

Ο καπετάνιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραβίασης του του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικά για Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών.