Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Στο «Παρασκήνιο»: Δώστε πίσω τα «κομμένα» και αύξηση 12%

Ελλάδα

Η ιστορική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις περικοπές στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Δώστε πίσω τα «κομμένα» και αύξηση 12%:

Αντιμέτωπο με ένα νέο δημοσιονομικό «σοκ» θα βρεθεί σύντομα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυτό θα συμβεί μόλις υποχρεωθεί να εκτελέσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους (ένστολους, δικαστικούς, γιατρούς ΕΣΥ), αλλά τώρα και πανεπιστημιακούς, με βάση νέα «πιλοτική» απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές τις οποίες υπέστησαν και αυτοί, με τον Ν. 4093/12 (μνημόνιο 2). Ο λογαριασμός ανεβαίνει σε πολλά δισ. ευρώ, αφού πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με δεκάδες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες καλείται να επαναφέρει συντάξεις και μισθούς στα προηγούμενα (του 2012) επίπεδα, αλλά και να πληρώσει αναδρομικά και να καταβάλει αύξηση 12%.

Paraskinio

Το «νέο δόγμα» Τσίπρα:
Τη μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη «νέα Αριστερά και τις επενδύσεις» πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι 5+1 εκπλήξεις Μητσοτάκη:
Πρόταση-έκπληξη προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας παράλληλα πέντε βήματα μπροστά για τη νέα ΝΔ.

Καραμανλής για Καραμανλικούς:
«Εγώ μόνο συστάσεις και προτροπές μπορώ να κάνω».

paraskinio4

Δημοκρατική Συμπαράταξη:
Τέσσερις ετοιμάζουν τη συμφωνία των δύο. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σε δρόμο συμπόρευσης στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πολιτική θύελλα μετά το ναυάγιο στην Αίγινα:
Η εμπλοκή του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα στο θέμα της τραγωδίας στην Αίγινα και η έντονη φημολογία στο διαδίκτυο προκάλεσαν πολιτική τρικυμία.

Ολυμπιακοί Αγώνες:
Αυτοί που έγραψαν ιστορία.

Αεροδρόμιο Πάρου – Νοσοκομείο Σαντορίνης:
H κορδέλα, τα εγκαίνια, το χειροκρότημα...

paraskinio5

Προσφορά «Π»:
Τι πρέπει να γνωρίζετε όσοι έχετε οφειλές και τι πρέπει να κάνετε για να σώσετε το σπίτι σας και την επιχείρησή σας από δάνειο, Εφορία, Δήμο ή Ταμείο σας από δάνειο, Εφορία, Δήμο ή Ταμείο -

Οδηγός του δανειολήπτη.
Και μαζί τέσσερα σούπερ ένθετα: «Backstage» «Το Χρήμα» «Ορθοδοξία» «ΜΑΡΣ»

paraskinio3

paraskinio6

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λάρισα: Νεκρός οδηγός φορτηγού μετά από τροχαίο - Εγκλωβίστηκε στην καμπίνα του

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου, στις αρχές της Λάρισας όταν ένας οδηγός φορτηγού βρέθηκε εγκλωβισμένος στην καμπίνα του οχήματός του, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που κατ...

Τρίκαλα: Νεκρός 51χρονος που έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων με το αυτοκίνητό του

Τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Ροπωτό του δήμου Πύλης Τρικάλων, στον οικισμό του χωριού, περνώντας τη γυρτή εκκλησία. Ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυ...

Φόρτωση άρθρων...