Σαββάτο
26 Οκτωβρίου 2024

Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη με την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο

Ελλάδα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού του Πολιούχου, Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έψαλλε τον εθνικό σε μια σημαδιακή ημέρα, διότι πριν από λίγο κατέπλευσε και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο λιμάνι της πόλης.
Στον Λευκό Πύργο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Αγγελούδης, προκειμένου να υποδεχτεί τους επισήμους ως είθισται, μιας και ο δήμος θεωρείται η διοργανώτρια αρχή της συγκεκριμένης τελετής.

Παρών και το τιμητικό άγημα των Μακεδονομάχων, που με τις παραδοσιακές στολές δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο σε αυτήν την πολύ σημαδιακή τελετή.

Η έπαρση της ελληνικής σημαίας αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, μιας και ο ιστός στον οποίο υψώνονται τα ελληνικά σύμβολα, είναι το κατάρτι του τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ-Μπουλέν» που βύθισε ο Νικόλαος Βότσης στις 18 Οκτωβρίου του 1912. Και σήμερα τιμούνται όλοι αυτοί οι ήρωες που αγωνίστηκαν ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει και πάλι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, γιορτάζουν οι: Δημήτριος, Δημήτρης, Δημητρός, Μίμης, Τζίμης, Μήτσος, Τζιμάκος, Μητσάκος, Μήτρος, Ντέμης, Ντίμης, Δήμητρα, Μιμή, Μιμίκα, Δημητρία...

Φόρτωση άρθρων...