Σοκ έχει προκαλέσει είναι το πανελλήνιο μετά το περιστατικό βίας ανηλίκων στη Γλυφάδα, όπου μία 14χρονη έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ανήλικες σε κεντρική πλατεία της πόλης. 

Η 14χρονη δέχθηκε χτυπήματα σε όλο της το σώμα, την ώρα που πάνω από 20 παιδιά παρακολουθούσαν το περιστατικό χωρίς να επεμβαίνουν προκειμένου να γλυτώσουν την ανήλικη. 

Οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψαν καρε - καρέ το περιστατικό σοκάρουν. Η ανήλικη δέχθηκε την πρώτη γροθιά στο κεφάλι και σωριάστηκε στο έδαφος.  Προσπάθησε να σηκωθεί, όμως η συνομήλικη της την άρπαξε από τα μαλλιά, την έσυρε και συνέχισε με γροθιές και κλοτσιές να τη χτυπάει. Το μαρτύριο της 14χρονης συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, την ώρα που πάνω από 20 άτομα παρακολουθούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό χωρίς να αντιδρούν.

«Είχα ματώσει, δεν μπορούσα να αντιδράσω»

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε όσα υποστήριξε η 14χρονη στους αστυνομικούς, όταν τη ρώτησαν τι συνέβη. Το Star αποκαλύπτει, τα όσα υποστήριξε η 14χρονη στους αστυνομικούς, όταν την ρώτησαν τι συνέβη.

«Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριες μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω», ανέφερε η ανήλικη.

Η 14χρονη θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης μίλησε στο Star, τονίζοντας ότι η κατάσταση της μαθήτριας δεν είναι καλή και ότι θα ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. «Σίγουρα θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη. Μετείχαν παιδιά που δεν την ήξεραν. Στάλθηκε μήνυμα να πάνε από όλη την αττική για να την χτυπήσουν.Το κορίτσι είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πολύ φοβισμένο, δε ξέρει πως θα αντιμετωπίσει το σχολείο, σε κατάσταση σοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Η κολλητή φίλη του θύματος μίλησε στο Star για τις δυο συμμαθήτριες με τα αρχικά τους και οι οποίες είχαν κάνει τη ζωή της 14χρονης εδώ και μήνες κόλαση. «Με μία από τις δύο ήταν φίλες παλιά. Κάποιος τσακωμός έγινε και από τότε. Μιλάνε άσχημα η μία για την άλλη. Η μία έχει ιστορικό. Είχε ξανά εμπλακεί σε κάποια περιστατικά και υπήρχανε αποβολές και διάφορα άλλα που έχουν γίνει από τα σχολεία», υποστήριξε.

Η 14χρονη μαζί με τον πατέρα της πήγε στην ασφάλεια Γλυφάδας και κατήγγελλε τον άγριο ξυλοδαρμό της. Η αστυνομία συνέλαβε τις δυο ανήλικες που επιτέθηκαν στην 14χρονη ενώ αναζητά και άλλα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Χειροπέδες πέρασαν και στους γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Το μήνυμα είναι ένα. Σε οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό όσο μικρό και να είναι, οι κινήσεις είναι τρεις, άμεση ενημέρωση στην αστυνομία, μήνυση και ενημέρωση στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ένωση που ανήκει το παιδί», δήλωσε ο πατέρας του θύματος.