Κυριακή
07 Ιουλίου 2024

Σύμη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το BBC με τον Βρετανό παρουσιαστή – «Δεν χάνουμε την ελπίδα» λέει η σύζυγός του

Ελλάδα

Νέο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος με την εικόνα ενός άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο αγνοούμενος Βρετανός παρουσιαστής της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου  Μάικλ Μόσλεϊ έχει στη διάθεσή του το BBC.

Στα πλάνα φαίνεται ο 67χρονος να περπατά με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι στη Σύμη, την Τετάρτη, με κατεύθυνση προς βραχώδεις λόφους. Το έδαφος στην περιοχή εκεί περιγράφεται ως δύσβατο και επικίνδυνο.

Ο Δρ Μόσλεϊ, γνωστός για τα τηλεοπτικά του προγράμματα και το podcast Just One Thing του BBC Radio 4, εξαφανίστηκε πριν από τέσσερις ημέρες στην περιοχή Πεδίου στη Σύμη – όπου βρισκόταν σε διακοπές – αφότου έφυγε με τα πόδια από παραλία.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συνεχίζεται.
Το νέο βίντεο δείχνει τον άνδρα σε καλή φόρμα, να περπατάει σταθερά, δήλωσε αστυνομικός στο BBC News.

«Αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο»

Μέλος της ομάδας διάσωσης περιέγραψε την αναζήτηση ως «αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο» και δήλωσε ότι θα μπορούσε να βρίσκεται «οπουδήποτε».

Αυτή πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες φορές που εμφανίστηκε προτού φύγει από το χωριό.

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες ψάχνουν σε ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε ορεινή περιοχή πάνω από θάλασσα.

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι ότι ο Δρ Μόσλεϊ θέλησε να ακολουθήσει μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή από ό,τι πιστευόταν αρχικά, περνώντας χιλιόμετρα εκτεθειμένης βουνοπλαγιάς.

Οι κινήσεις του Δρ Μόσλεϊ ανασυντέθηκαν από μια σειρά εικόνων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Ο άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής εθεάθη στον κεντρικό δρόμο του Πεδίου να κρατάει μια ομπρέλα περίπου 20 λεπτά μετά την αναχώρησή του από την παραλία.

Τα τέσσερα παιδιά του έχουν φτάσει στη Σύμη για να βοηθήσουν στην αναζήτηση. Η σύζυγός του Δρ Κλαιρ Μπέισλι Μόσλεϊ ψάχνει στο νησί μαζί με τους Βρετανούς φίλους της, δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...