Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμη: Νεκρός ο παρουσιαστής του BBC - Βρέθηκε από τον δήμαρχο και δημοσιογράφους (Videos&Photos)

Σε βραχώδη περιοχή της παραλίας της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, έπειτα από πέντε μέρες ερευνών.

O Βρετανός παρουσιαστής βρέθηκε από τον δήμαρχο του νησιού και δημοσιογράφους σε βραχώδη περιοχή, κοντά σε σπηλιά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε μπει σε βάρκες μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία. Εκεί, οι κάμερες των κινητών εντόπισαν τη σορό του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς τραβούσαν βίντεο και πλάνα από την περιοχή.

Άμεσα κλήθηκε στο σημείο το Λιμενικό, για να αποκλείσει τον χώρο.

Σύμφωνα με περιγραφές, η σορός του Βρετανού παρουσιαστή δεν ήταν ορατή με γυμνό μάτι, αλλά την «έπιασαν» οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, που κατέγραφαν τα πλάνα και χρειάστηκε να «ζουμάρουν» στο σημείο.

Σύμφωνα με τον Independent, οι πυροσβέστες ερευνούσαν ένα σύστημα σπηλαίων, που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η άβυσσος». Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ, που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Ο Δρ Mosley εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30 την Τετάρτη, όταν πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο παραλιακό μονοπάτι πίσω στο κοντινό Πέδι.

«Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Υπάρχει λόγος που το αποκαλούν έτσι. Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει εκεί», είπε ένας σερβιτόρος στην Daily Telegraph.

Πώς εντοπίστηκε νεκρός από Δήμαρχο και δημοσιογράφους ο παρουσιαστής του BBC 

Σε δηλώσεις του στο Open, ο Δήμαρχος Σύμης ανέφερε ότι, «ήμουν μέσα στην βάρκα που πήγα μαζί με τους δημοσιογράφους για να δούμε το σπήλαιο που εικάζονταν ότι πήγε από εκεί. Η κάμερα της ΕΡΤ έπιασε ένα αντικείμενο δίπλα στον φράχτη, δέκα μέτρα μακριά από τη θάλασσα εντοπίστηκε σκοτωμένος ο άνθρωπος. Είχε φτάσει στον προορισμό του και δέκα μέτρα από την παραλία που είχε 200 άτομα δεν τον είδε κανείς».

Μιλώντας για το πώς βρέθηκε ο αγνοούμενος ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αριστείδης Μιαούλης, είπε ότι όταν ο καμεραμάν της ΕΡΤ Αντώνης Μυστιλόγλου, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια, εστίασε εκεί. Έτσι, μόλις έκανε «ζουμ» στο βιντεοληπτικό υλικό που είχε τραβήξει, είδε ότι στα βράχια βρισκόταν ένας νεκρός άνδρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής αναγνωρίστηκε και από το ρολόι που φορούσε.

Αυτή τη στιγμή εξετάζεται εάν θα μεταβεί ιατροδικαστής στο σημείο ή θα μεταφερθεί στη Ρόδο για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Σε αυτό το σημείο εντοπίστηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Η ΕΡΤ μετέδωσε φωτογραφίες από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 67χρονος παρουσιαστής. Πρόκειται για βραχώδες σημείο κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Σε αυτό το σημείο εντοπίστηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

 

Σε αυτό το σημείο εντοπίστηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC
Σε αυτό το σημείο εντοπίστηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

BBC: Ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός εδώ και κάποιες ημέρες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή

Την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση ότι εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή στη Σύμη το ΒΒC το μέσο στο οποίο εργαζόταν ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ ανέφερε επικαλούμενο αστυνομική πηγή ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός αρκετές μέρες. 

Αναλυτικά το BBC αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι ένα πτώμα εντοπίστηκε στη Σύμη. Ο 67χρονος Βρετανός δημοσιογράφος, γνωστός για τα τηλεοπτικά προγράμματα σε θέματα υγείας και διατροφής αλλά και το podcast «Just One Thing» του BBC Radio 4, εξαφανίστηκε την Τετάρτη ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο ελληνικό νησί Σύμη, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Οι Aρχές έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό του σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή. Όπως μεταδίδει το BBC, o Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ εξαφανίστηκε την Τετάρτη αφού άφησε τη σύζυγό του στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να κάνει μια βόλτα στην περιοχή.

Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του δήλωσε στην αστυνομία ότι ο άνδρας της αγνοείται και ότι δεν πάρει μαζί το κινητό του.

Η ελληνική αστυνομία, πυροσβέστες, τουρίστες και ντόπιοι εθελοντές επικέντρωσαν την έρευνά τους σε βραχώδη περιοχή βόρεια του χωριού Πέδι, εκεί όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος.

BBC: Ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός εδώ και κάποιες ημέρες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στην Εύβοια: Σύγκρουση τριών ΙΧ (Photos)

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 στον δρόμο Χαλκίδας – Βασιλικού στην διασταύρωση των cart με αποτέλεσμα να συγκρουστούν 3 οχήματα και το ένα εξ’ αυ...

Φόρτωση άρθρων...