Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Σύμη: Στη φυλακή διακινητές από το Αζερμπαϊτζάν που μετέφεραν 10 άτομα στο νησί

Ελλάδα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο αλλοδαποί 52 και 26 ετών που κατηγορούνται ότι είναι διακινητές παράνομων μεταναστών. Οι δύο εντοπίστηκαν στην περιοχή της Μαραθούντας, στη Σύμη, μαζί με ακόμα δέκα άτομα.

Οι άνδρες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ρόδου και αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται, υποστηρίζοντας πως ήταν σε αυτούς που πλήρωσαν για να πάνε στο νησί.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, οι δύο άνδρες από το Αζερμπαϊτζάν συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους Στεφανία Καρακατσάνη, ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι δεν είναι διακινητές και πως μάλιστα έχουν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 5.000 δολαρίων έκαστος, για τη μεταφορά αυτό από την Τουρκία.

Οι δύο άνδρες πρόσθεσαν πως το σκάφος το χειρίζονταν δύο Τούρκοι οι οποίοι στα μισά της διαδρομής τους εγκατέλειψαν και επέστρεψαν στα γειτονικά παράλια, ενώ ανάγκασαν τον 64χρονο να αναλάβει το χειρισμό του σκάφους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, τόσο ο 26χρονος όσο και ο 64χρονος οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στις 16 Οκτωβρίου στη ξηρά, στην περιοχή της Μαραθούντας και σε έλεγχο που τους έγινε από κλιμάκιο του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σύμης, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ακολούθησε τόσο ο 55χρονος όσο και ο 26χρονος αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως οι διακινητές τους.

Όπως είναι γνωστό όλα ξεκίνησαν τις μεσημβρινές ώρες 16 Οκτωβρίου 2024, όταν στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης εντόπισαν ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης και να αποβιβάζει άτομα στην παραλία «Μαραθούντα».

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από την ξηρά εντοπίστηκαν δέκα (10) αλλοδαποί (5 άντρες, 2 γυναίκες και 3 ανήλικοι), κατά δήλωση των οποίων είχαν εκκινήσει από την περιοχή Μποζμπουρούν της Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσπρωτία: Σε σοβαρή κατάσταση 63χρονος έπειτα από την πτώση του από τη στέγη του σπιτιού του

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου 63χρονος, μετά από πτώση από ύψος τεσσάρων περίπου μέτρων, στο Νεροχώρι Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με το agriniop...

Σάμος: Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος εμπρηστής - Δήλωσε πως είναι ανήλικος

Ελεύθερος μετά την απολογία του αφέθηκε σήμερα, Τετάρτη ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Σάμο, στο ακρωτήριο Πράσο. Σύμφωνα ...

Φόρτωση άρθρων...