Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμη: Χάρτης αποκαλύπτει τη «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο 67χρονος παρουσιαστής του BBC

Ελλάδα

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη. Για τον Βρετανό παρουσιαστή είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του.

Τελικά χθες η σορός του 67χρονου παρουσιαστή εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια. Η νεκροψία – νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να εξακριβωθεί η αίτια του θανάτου του.  
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής αποκλείει μέχρι στιγμής την εγκληματική ενέργεια και δεν διακρίνει χτυπήματα.

Ωστόσο, η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη και γι’ αυτό δεν μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε μπορεί να αποφανθεί αν ο 67χρονος έπεσε από βράχια.

Σύμη: Χάρτης αποκαλύπτει την «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ

Πώς εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν οι πρώτοι άνθρωποι που εντόπισαν τη σορό, ο θάνατός του ενδέχεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. «Ακολούθησε το δρομολόγιο το οποίο  επιβεβαιώνουν οι κάμερες. Το επιβεβαιώνουν όσοι τον είδαν να  περνάει από δω. Αυτός ο άνθρωπος πηγαίνοντας προς την  παραλία, για να προσπεράσει την περίφραξη, είτε ζαλίστηκε ή είτε   κάτι συνέβη με την καρδιά του» μετέδωσε δημοσιογράφος της  ΕΡΤ.

«Φαίνεται καθαρά το χέρι του, που φοράει το ρολόι, να είναι ακουμπισμένο στο στήθος». Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, επιβεβαιώνονται τα όσα δήλωσε χθες στις αστυνομικές Αρχές η σύζυγός του και ενδεχομένως να δείχνει ότι υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Τα ίχνη του παρουσιαστή είχαν χαθεί την περασμένη Τετάρτη, με τη σορό να εντοπίζεται την Κυριακή, το πρωί, ύστερα από ανάλυση υλικού κάμερας της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι, μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, επιβιβάστηκαν σε βάρκα προκειμένου να τραβήξουν πλάνα από το σημείο όπου διενεργούνταν έρευνες.

Αργότερα, στην ανάλυση του υλικού της κάμερας της ΕΡΤ, ο εικονολήπτης Αντώνης Μυστιλόγλου, διέκρινε μια λάμψη σε ένα πλάνο, η οποία προέρχονταν από το ρολόι που φορούσε ο Mosley. Τότε, κάνοντας ζουμ διέκριναν τον άνθρωπο ανάσκελα, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. 

Οι πληροφορίες της ΕΡΤ έκαναν λόγο για καρδιακό επεισόδιο που φέρεται να υπέστη ο 67χρονος, καθώς εντοπίστηκε νεκρός με το χέρι στο στέρνο.

Η «Daily Mail» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την «διαδρομή θανάτου» που φέρεται να ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ στα βουνά της Σύμης, ενώ η θερμοκρασία εκείνες τις ημέρες «χτυπούσε» κόκκινο.

Ο άτυχος 67χρονος, σύμφωνα με την DailyMail, είχε μαζί του ένα μικρό μπουκάλι νερό, ενώ κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια απότομη πλαγιά, την στιγμή που ο υδράργυρος είχε αγγίξει στους 37 βαθνούς Κελσίου, από το Πεδί μέχρι την κορυφή του λόφου με θέα την Αγία Μαρίνα.

Ακολούθως, τον παρουσιαστή του BBC κατέγραψε κλειστό κύκλωμα κάμερας παραλιακού εστιατορίου, προτού ο 67χρονος κατέβει μια πλαγιά που βρίσκεται κοντά σε έναν περιμετρικό φράχτη, ενώ στη συνέχεια, εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκτιμάται ότι ο Μόσλεϊ συνέχισε να περπατά γύρω από τον φράχτη, προτού πέσει στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του, μπρούμυτα, μόλις περίπου στα 100 μέτρα από ένα θέρετρο.

Σύμη: Χάρτης αποκαλύπτει την «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ

Η πρώτη κάμερα τον εντόπισε να περνά στις 13:42 εκείνης της ημέρας δίπλα από το καφέ-μπαρ «Καμάρες» και πέντε λεπτά αργότερα εθεάθη από κάμερες στο εστιατόριο «Κατσάρας». Στη συνέχεια, στις 13:52, απεικονίστηκε να περπατά δίπλα από το Blue Corner Cafe. Η τελευταία φορά που τον «έπιασαν» οι κάμερες ήταν στις 14:00, όπου πέρασε δίπλα από το σπίτι ενός ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.

Ο άτυχος άνδρας, εντοπίστηκε γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής από έναν υπεύθυνο εστιατορίου στην Αγία Μαρίνα. Ο 38χρονος Ηλίας Τσάβαρης, είπε ότι ειδοποιήθηκε από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου που είχαν λάβει κλήση από τον δήμαρχο της Σύμης, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μόσλεϊ εκτιμάται ότι πέθανε μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες αφότου άφησε τη σύζυγό του από την παραλία του Αγίου Νικολάου την περασμένη Τετάρτη στις 13:30. Αστυνομικές πηγές απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό να προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο τρόπος με τον οποίο έχασε την ζωή του.

Σύμη: Χάρτης αποκαλύπτει την «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ

Η διαδρομή από τον Άγιο Νικόλαο στο Πεδί είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα, και ο Μόσλεϊ δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά για να φτάσει ως εκεί, ενώ το κλειστό κύκλωμα καμερών τον εντόπισε σε πολλά σημεία καθώς περπατούσε στην προκυμαία. Η αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει χάρη σε μια χαρακτηριστική ομπρέλα που κρατούσε, αφού ενημερώθηκε από έναν εργαζόμενο beach bar.

Από το Πέδι, η εύκολη επιλογή ήταν να επιστρέψει στη Σύμη, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο, ο οποίος μπορεί να μην είναι τόσο γραφικός, αλλά έχει την ευκαιρία κάποιος να σταματήσει την διαδρομή του ώστε να ξεκουραστεί.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μάικλ Μόσλεϊ αποφάσισε να ακολουθήσει την εσωτερική διαδρομή που ανεβαίνει από το Πέδι σε ύψος περίπου 60 μέτρων πριν ξεκινήσει την κατάβαση που πάει προς την παραλία στην Αγία Μαρίνα.

Σύμη: Χάρτης αποκαλύπτει την «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 11.500 ευρώ σε άνδρα για φωτιά σε αλσύλλιο στην Αθήνα

Συνολικά 29 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους σ...

Μενίδι: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τρένο να περνά από διάβαση με τις μπάρες ανοιχτές

Ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει τα θέματα ασφάλειας που συνεχίζονται να εγείρονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο συνέβη στο Μενίδι. Το περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο-ντοκ...

Ευλογιά πιθήκων: Έξι εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της νόσου

Έξι εμβολιαστικά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού έναντι της νόσου Mpox. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού mpox δεν αφ...

Φόρτωση άρθρων...